mamablog cadeautips

Stop de klok – hoe gaat het met Mathis & Amélie

2018, het jaar waarin Mathis 7 jaar wordt en Amélie 4 jaar. Ik kijk ze vaak aan en kan echt waar mijn ogen niet geloven hoe groot ze geworden zijn. Hoe zelfstandig Mathis is én vooral hoe groot Amélie geworden is. Ze verwonderen mij echt waar vaak, wat ze allemaal kunnen en weten. Stop de klok.

Stop de klok

Broer en zus, ze blijven mij verwonderen. Eigen kind, mooi kind. I know. Maar het is ongelooflijk om toch soms te zien – met nadruk op soms – hoe lief broer en zus voor elkaar zijn. Hoe Mathis zorgzaam de hand van zijn zus vast nam in de binnenspeeltuin, hoe hij haar durft te overtuigen om mee te gaan op de molen terwijl ze stiekem bijna in haar broek moet doen van de schrik. Hoe ze samen gespeeld hebben deze vakantie, boven op hun kamer, met de poppen en spelletjes.

Liefste Mathis

Het valt de laatste tijd op hoe goed Mathis mee luistert met de verhalen van mama en papa. Hoe hij maar al te goed hoort en inspeelt op wat we vertellen. Denkende dat hij zich aan het concentreren was met zijn speelgoed. Hij is zo nieuwsgierig, in alles wat hij doet en hoort. Ook heel leergierig. Ook al is het vakantie, hij leest heel plichtbewust zijn boekjes, spelt op alle gepaste en ongepaste woorden en schrijft. Vooral het woordje kaka blijkt een voltreffer te zijn, al een geluk dat het niet te moeilijk te schrijven is.

Dat Mathis groter wordt is ook duidelijk aan het worden in zijn slaappatroon, hij gaat tegenwoordig rond 20u slapen en kan in de ochtend al eens wat langer blijven liggen. Heerlijk voor mama en papa 🙂 Hij kan ook zo blij zijn met simpele cadeaus, wat ik zo bewonder in hem. Hij is altijd blij en content, mijn liefste teddybeer.

Liefste Amélie

Ons Amélietje blijft een patéeke. Ze heeft sinds kort een slaapwekker want ze durfde al eens heel erg vroeg uit bed komen. Haar wekker is haar houvast, geen denken aan dat ze uit bed komt voor de aap wakker is. Maar ook geen denken aan dat ze gaat slapen zonder dat de wekker slaapt. Een heel ritueel tegenwoordig. Ze slaapt nu in de vakantie ook heel trouw tot 8u, moest ze nu eens stoppen met ons 4 tot 6x per nacht uit ons bed te roepen waren we helemaal gelukkig.

Ze is een echte poppen madame, ze loopt hele dagen rond met haar pop én met een handtas – dank u Kerstman. Overal waar we naartoe gaan, zijn we met pak en zak. Zo grappig om te zien, ze geeft ze een badje, legt ze te slapen, baby’s baby’s baby’s. En ja, dat is ook zo op school. Ze heeft haar vriendinnetjes en ik denk dat ze weinig anders doen dan met baby’s spelen.

Ze eist graag alle aandacht op en wilt vooral dat we zo weinig mogelijk aandacht aan haar broer geven, ze is nogal euh jaloers op dat gebied. Wilt mama haar helpen dan moet papa helpen en andersom, ja ook ’s nachts.

Mijn liefste schatjes, wat heb ik genoten van onze vakantie samen, wat vind ik het zonde dat die vakantie weeral voorbij is en wij snel terug in onze dagelijkse sleur belanden. Wat een zonde dat we zo weinig vakantie hebben, wat een zonde dat we zo weinig tijd hebben samen.

mamablog stop de klok

2 gedachten over “Stop de klok – hoe gaat het met Mathis & Amélie

  1. Kleine kindjes worden groot… 4 jaar heb ik altijd een heel toffe leeftijd gevonden. In ieder geval zien het er 2 schatjes uit! 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: