nieuw huis

Surprise, we hebben een nieuw huis

Soms in het leven moet je springen – ook al is dat het onbekende. Ook al was dat niet voorzien én ook al weet je niet waar je gaat uitkomen. Wel, wij hebben gesprongen, heel onverwacht. Want we hebben een nieuw huis gekocht! Helemaal niet op de agenda, helemaal niet verwacht. Dat 2018 een rustig jaar ging worden? 

Een nieuw huis in het groen

Heel onverwacht sprong het huis in ons oog, een samenloop van toevalligheden. Ment to be zoals dat zo mooi heet. Een droomhuis, ons droomhuis. Stond zomaar ineens voor onze ogen. We waren helemaal niet van plan om een nieuwe woning te kopen, we waren gelukkig in ons huisje. We wonen er net geen 7 jaar, een huis vol herinneringen. Ja, zoals iedereen konden we weleens vloeken omdat we te weinig plaats hadden of omdat er nog steeds een peertje aan de muur hing, daar waar ooit die mooie lamp ging komen.

Bovendien wonen we vandaag op een hele gezellige wijk, allemaal jonge gezinnen. In de kleuterklas zat de klas voor 90% gevuld met vriendjes die op maximum 1 straat van elkaar wonen. Ons kent ons. Een gezellig speeltuintje in het midden van de wijk voor zomerse zomeravonden. Dat we dat gaan missen!

Springen

Ik weet niet of jullie ooit gesprongen hebben in het onbekende? Wel, wij doen dat wel vaker. We zijn geen denkers, we doen gewoon. Hout vast houden dat we nooit te veel problemen ermee gehad hebben. Het leven is al genoeg kommer en kwel, volg je hart. En dat was wel één van mijn doelstellingen van 2018. Wat ons vooral overtuigde? Een uitzicht op de natuur, groen, bomen, dierengeluiden en rust. Ja, toen we de handtekening gezet hadden kwam er toch wel even wat stress op de klippen. Wat laten we achter, waarom deden we dat? We moesten ons huis verkopen, een verhuis regelen, de kids informeren en de familie aan onze kant krijgen over onze beslissing. Maar… eind goed al goed. Ons huis is al verkocht, de plannen voor het huis in te richten zijn volop in de maak.

Kamers inrichten

Het leuke aan een nieuw huis is dat we terug kunnen starten met het inrichten van de kamers. Eerst de mini’s, want zij moeten zich vooral snel ‘thuis’ voelen in ons nieuw huis. Het plan van Mathis én Amélie is af. Een mooi behang is gekozen. Kennen jullie Roomblush al? Check zeker de Flamingo print die Amélie gekozen heeft. Mathis is nog aan het twijfelen over zijn uiteindelijke keuze. Nu nog de rest van het huis ‘onder handen’ pakken. Een kelder met massa’s plaats voor de mini’s, een dressing die gevuld gaat moeten worden, … Iemand trouwens ervaring met een gordijn voor een lichtkoepel? Onze dressing krijgt daglicht via een koepel, maar we vrezen een beetje dat dit ook voor lichtinval in onze slaapkamer gaat zorgen, waardoor we te vroeg wakker gaan worden 🙂 Hoog tijd dus om ideetjes te verzamelen en dan aftellen naar de zomervakantie, want dat is het moment dat wij gaan verhuizen!

nieuw huis

14 gedachten over “Surprise, we hebben een nieuw huis

  1. Je kan over de lichtkoppel een verduistering plastiek kleven. Dat helpt. En vaak kan je die ook zo kopen een driewandige koepel.
    Veel succes met jullie nieuw huisje.

    Aum Shanthi

  2. Geweldig! Soms moet je inderdaad springen! Heb ik vorige maand op professioneel vlak gedaan, maar voor een nieuwe woonst zou ik dit ook doen!

  3. Gefeliciteerd met jullie droomhuis! Wij hebben zelf ook vrij plotseling besloten om naar Texel te verhuizen. Gelukkig geen spijt van gehad. Succes met de voorbereidingen en al het regelwerk.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: