Taal van een 1.5-jarige

Onze chef in spé is ondertussen al anderhalf jaar. En er is één ding dat ze goed kan – net zoals wij vrouwen dat allemaal goed kunnen: babbelen. Ze praat, zegt na & antwoordt alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze is bovendien erg goed in meeluisteren, luisteren is een ander paar mouwen.

Ze is helemaal zot van haar broer die ze in plaats van Mathis – Tieeeeeeeeeeees noemt. Met de nadruk op de “e” want ze maakt er een überlange naam van. Alles neemt ze over van haar broer, van woordjes die hij zegt, dingen die hij doet, eet of wilt. Dat maakt dat dit dametje een hele andere woordenschat heeft als haar broer 3 jaar geleden.

  • Neemt Mathis een koek, staat ze er langs ‘koekoek‘. En als je “nee” zegt haalt ze de luidste schreeuw in haar boven – een hysterisch schreeuwtje zoals ze dat later waarschijnlijk nog gaat doen als ze haar goesting niet krijgt.
  • Of wat dacht je van “choc” voor op de boterham? Haal je confituur uit dan gromt ze en blijft ze choc roepen. Je zou denken dat we er een tweede Nutella fan bij hebben.
  • Valleuh: Ze vindt het geweldig om voor express spulletjes op de grond te gooien, ernaar te wijzen en te zeggen: valleuh. Als in raap het op, nu!
  • Kleur: haar lievelingsactiviteit. Kleuren, hier kan ze echt heel lang mee bezig zijn. Ik herinner mij dat Mathis eerder grote krassen op een blad zette, Amélie daarentegen maakt altijd mini kleine cirkeltjes. En af en toe voor expres met de stift, potlood of vetkrijt op tafel tekenen hoort daar natuurlijk ook bij. Gevolgd door een lachje dat niet deugd.
  • Dierengeluidjes kan ze in alle geuren en kleuren, maar de grappigste blijft de leeuw. Waar ze zich helemaal inleeft en met haar handje een echte brul beweging maakt en daarbij natuurlijk luid brult.
  • Met het mooier weer heeft ze er een nieuw lievelingswoordje bij. Ze is helemaal zot van “buit“. Sinds de paashaas een leuk cadeau voor buiten bracht, zijn ze ieder moment dat ze buiten kunnen, buiten aan het ravotten.
  • Maar ook “nee” en “sorry” kan ze heel goed. Het eerste voor alles dat haar niet aanstaat, het tweede voor alles dat mama niet aanstaat.

Haar eerste woordje was bovendien “dank u”. Best grappig maar vooral hopen dat ze voor altijd zo beleefd gaat blijven?  mini girl mini girl

Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: