terrible 2

Terrible 2 met zicht op de incredible 3 help me

Oh oh de terrible 2. Kleine meisjes die groter worden. Het gaat niet zonder vallen of opstaan en vooral niet zonder slag of stoot. Van momenten vol bewondering tot momenten waarop ik ze achter het behang kan plakken. En ja, ook alles er tussen in. Alles. Tranen, vreugde, glimlach, frustratie en meer. 

Lang leve de terrible 2 and 3 and 4 and …

Ze kan er waarschijnlijk zelf niet al te veel aan doen, maar echt er zijn zo van die kleuter kuren waar ik met mijn handen in het haar zit. Lang leve de terrible 2 fase. Ondertussen heb ik al geleerd dat ik op zo momenten zo weinig mogelijk moet reageren. Vooral heel veel moet negeren. Ook toen ze onlangs met haar verkeerde been euh lijf uit bed stapte. Hebben wij dat allemaal eventjes geweten. Al tierend, al wenend en al schreeuwend hebben we haar aangekleed. Niets was goed. Niets. Papa mocht niets doen, mama moest alles doen. De kousen waren verkeerd, de pamper zat niet goed, de haren mochten niet gekamd en de tanden poetsen was een ramp. En nee, ons madammeke wou zelfs niet naar beneden, waar haar tirade verder ging. “Goede morgen”. Al negerend is ze na een tijdje toch afgekomen naar ons, kwam ze poeslief haar boterhammetje opeten. Op een niet zo vriendelijke manier vroeg ze choco en toen gingen de poppen weer aan het dansen. Het kan toch zo’n schatje zijn – soms toch. En zo momenten komen nog meer voor… Die terrible 2 fase is toch eentje die snel mag passeren. En ja, dan is de incredible 3 aan de beurt, die herinner ik mij ook nog als gisteren van grote broer. En nee dat zijn niet alleen maar goede herinneringen…

  • Altijd nee: wat je ook vraagt behalve als ze chocolade wilt of een koekje, dan kan ze ja zeggen. Helpen, opruimen, luisteren nee dat is een ander paar mouwen.
  • Antwoorden: Daar is ze zeer goed in! Altijd staat ze in startpositie om te antwoorden en hoe klein ook, de antwoorden zijn nog gevat ook. Hou dan maar eens je lach in…
  • Laatste woord: geen enkele discussie eindigt zonder een repliek van haar. Geen enkele, al is het een zucht om toch aan te geven dat zij het laatste woord wilt hebben.
  • Stampt tegen alles of gooit het weg: Het is een schatje maar op sommige momenten… Als ze gefrustreerd is dan durft ze al eens tegen speelgoed stampen of het door het huis smijten. Of als haar broer weer eens zo lief is om het speelgoed af te geven aan zijn drama zus, durft ze het al eens door het huis te gooien. Ik moet zeggen, gooien kan ze wel…
  • Maakt alles kapot: Amélie die stil is, is meestal geen goed teken. Alles wat zij in haar handen krijgt moet kapot. Stiften gebruikt ze om te tekenen op haar schoenen of de kasten, alles wat papier of karton is wordt gescheurd of versnipperd.
  • Drama: Drama queen first class. Als Amélie begint te wenen omdat ze terecht wordt gewezen zal je het geweten hebben, ze weent alsof haar leven ervan af hangt, drama in haar expressie en drama overal.
  • Koppig: Haar broer was koppig maar Amélie steekt daar met kop en schouders bovenuit. Nee is nee, en geen afwijking mogelijk. En die koppigheid straalt doorheen haar dag.

Haar nieuwste probeersel van mijn terrible 2 mini is zeer vroeg in de ochtend of in het midden van de nacht op te staan uit haar bed en naar beneden te willen gaan. Het is weer eens iets anders. Gelukkig zijn wij mama’s (en papa’s) meesters in flexibiliteit en omgaan met situaties.

Gelukkig weten we ondertussen wel dat deze periode ook weer gaat over gaan maar eerlijk, liever vandaag dan morgen.

Hebben jullie puberende kleuters in huis? Herkenbaar deze terrible 2 kuren?

terrible 2 terrible 2 terrible 2 terrible 2

5 gedachten over “Terrible 2 met zicht op de incredible 3 help me

  1. Herkenbaar. Hier ook een terrible 2er net achter de rug. Zoon is 3 geworden en doet er nog een schepje bovenop! Meester in flexibiliteit, inderdaad 🙂

  2. Haha je lijstje is heel herkenbaar. Aan de ene kant supergrappig maar aan de andere kant ook super frustrerend! Sommige fases duren mij ook echt te lang?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: