terrible 2

Oh ja de terrible 2 is gestart en of we dat geweten hebben! Mijn brave dochter verandert zo nu en dan in een kleine heks en ik kan er niets aan doen. Help. Ik herinner mij dat Mathis bij 2 jaar best veel energie vergde, maar dat 3 jaar nog erger was. Nee meisjes zijn absoluut geen jongens. Dus ik hou mijn hart vast. 

Ze kan zo lief zijn, maar oh boy in no time veranderd mijn prinses in een echte heks. Roepen, schreeuwen, op de grond gaan liggen en stampen met de voeten, ze kan het allemaal. Ondertussen heb ik al geleerd dat er tegen in gaan geen zin heeft. Oppakken en in de hoek zetten geeft het beste resultaat. Enkel en alleen het woord hoek heeft trouwens al best wat effect. Ze test en probeert en indien het niet lukt of mag, gaat ze op de grond liggen en geeft het beste van haar zelf.

  • Iedere avond in bed, probeert ze tegenwoordig een 10-tal minuten te krijsen. Van hard tot super hard tot “ik ga naar boven en maak me kwaad” hard. Pas na 1 of 2 waarschuwingen kalmeert ze en valt ze als een blok in slaap. Gelukkig blijft ze gedurende de nacht wel flink doorslapen.
  • Heeft ze genoeg met eten? Dan gooit ze het op de grond of doet simpelweg haar mondje open en laat de volledige hap met een grijns uit haar mond vallen. Met als afsluiten “oei”. En het lachje dat volgt, is er eentje die kan tellen.
  • Krijsen is haar dada. Buiten, binnen, lang, kort, hard of harder. Zeg je nee of berisp je haar, dan zal jij en de buurt het geweten hebben. En het maakt Amélie echt niet uit waar ze is, haar keel gaat open.
  • Alles is nee. Welke vraag je ook stelt.
  • Als ze iets beu is, gooit ze het in het rond, liefst zo ver mogelijk. En vindt dit bovendien super grappig.
  • Doet pijn om haar slag binnen te halen, ze gaat over lijken die kleine meid van mij.

Maar ook

  • Ze is super sociaal, gaat naar kindjes toe, durft zelf haar mannetje te staan bij grotere kindjes. Die één voor één afdruipen zodat zij weer een win heeft binnen gehaald.
  • Is een kei in het kleuren, niet grove tekeningen, maar kleine fijne kronkels. Opruimen daarentegen is niet haar sterkste kant en als ze het beu is? Net zoals met haar eten, vliegt het op de grond.
  • Ze is grappig. Ze babbelt en babbelt en babbelt. Hele conversaties voeren wij, wat ze heeft gedaan, bij wie ze was, wat ze heeft gegeten en meer van dat. Een verademing in vergelijking met haar broer die nooit iets vertelt, die nooit iets meemaakt als we hem moeten geloven.

Er is hoop op betere tijden 🙂

Wat herinneren jullie je nog van de terrible 2 en hebben jullie tips?

IMG_8736 IMG_8669 amelie

2 gedachten over “terrible 2

  1. Een vreselijke fase als je erdoor moet, maar gelukkig vergeet je ze nadien ook snel 😉 je kan jezelf maar troosten met de gedachte dat het later assertieve en mondige volwassenen zullen worden 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: