Throwback: Hoe herken je een mama

Na anderhalf jaar bloggen, zijn er al heel wat leuke blogs verschenen. En minder leuke, no doubt. Vanaf nu blik ik 1x per maand terug op een ‘best seller’, een blog bericht dat veruit populair was. Dat nog steeds past bij mij als mama en waar ik bij het lezen stiekem hard om moet lachen. Miserie op een woensdag ochtend of het leven zoals het is.

Onderstaand bericht verscheen een jaar geleden.

Het leven van een mama is er eentje met vallen en opstaan. Van kleine geneugten, grote wonders en diepe kraters. Feit is vanaf je mama wordt, veranderd je hele leven.

Hoe weet je dat je mama bent?

  • Je verlaat nooit je huis met kleding zonder vlekken. Er is altijd wel die laatste boer of gulp melk of choco handen die zorgen voor enkele “tache de beautés”. En daarom draagt deze mama winter en zomer vaak sjaals. Verstoppertje spelen, je weet wel.
  • Het leven van een mama is er eentje in spurt stijl. Je bent echt Altijd gehaast. Snel het flesje klaarmaken, nog sneller die tut zoeken, pampers verversen, de deur opendoen, snel nog een dweiltje slaan of snel nog wat opruimen. Wordt dit ooit beter?
  • Heb je een kledingrek vol leuke handtassen? Leuk. Die gaan daar nog eventjes staan. Een handtas wordt bijzaak – mijn fancy Louis Vuitton blijft ofwel in de auto ofwel wordt hij onderin de buggy gepropt. Gepropt ja dat is de juiste omschrijving. In eerste instantie moet je kindlief in de buggy vast gegespt krijgen. Dat werkt trouwens het beste als je je kind plat duwt, redelijk hard plat.  Om vervolgens de luiertas die overal is geladen mee te zeulen.
  • Ohja en die Louis Vuitton is geen fancy ‘handtasje’, dat is een zak. Een grote, breede, diepe zak. Veel plaats voor pampers, speelgoed, bavet, een ditje en datje want als mama moet je je altijd voorbereiden op het ergste.
  • Ik ben ervan overtuigd dat mama’s geen nood hebben aan een cursus Time management. Je bent gewoon hét voorbeeld van time management in het kwadraat. Daar kunnen onze mannen nog een poepje aan ruiken.
  • Als mama overleef je de ochtend niet zonder koffie. En daar je als mama in het leven vele zaken moet missen, ga je voor de betere koffie, Nespresso what else? Jammer dat Georges nooit passeert.
  • Als mama moet je blijven gaan en zelden wordt ook mama als laatste in rij door ziek zijn geveld. Ware het niet dat in plaats van te kunnen uitzieken er altijd wel iemand anders jouw zorgen op dat moment nodig heeft. 2x ziek geweest dit jaar en 2x slagen m’n kids erin dezelfde dagen ook doodziek te zijn. Papa al ontelbare keren ziek en papa krijgt rust. De wetten der natuur, je weet wel, zwakke geslacht enzo…
  • Zeg goodbye tegen je mooie, elegante nylon kousen en zeg hallo tegen jouw wollen leggings. Niet alleen comfortabel, mama proof voor het bukken, ook minder ‘rits’ gevoelig. Een must have

Maar hey, je krijgt er wel deze schatjes voor in de plaats….

seb_006 img_9611 img_9036

4 gedachten over “Throwback: Hoe herken je een mama

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: