Kipling

Tijd dat mama op weekend gaat

Ieder jaar gaan mijn man en ik alleen op weekend, no kids allowed. Eens wat quality time samen en genieten van banale dingen. Het einde van het jaar kondigt ook meteen weer het begin van het nieuwe jaar aan, hoog tijd dus voor nieuwe plannen te smeden voor 2018. 

Een weekend vol stilte, lekker eten en uitslapen

Ieder jaar proberen we er een weekend tussenuit te glippen, brengen we de kids naar de oma en duiken wij even weg. We kunnen er heel hard van genieten om eens even wat quality time te hebben, lekker te gaan eten, wat shoppen of een leuke wellness te bezoeken en vooral om eens uit te uitslapen en te genieten van een laat ontbijt. Al is uitslapen misschien relatief, je bent zo je uur gewoon dat uitslapen soms gewoon niet meer lijkt te lukken, hoe moe ook.

Dit jaar genoten we extra hard en gingen we voor het eerst op vakantie zonder kinderen. We vierden onze huwelijksreis én 10 jaar samen dus we moesten wel wat speciaal doen. Onze huwelijksreis was pure quality time, maar oh wat misten we die kleine mini’s! (lees alles over onze huwelijksreis hier).

Mamablog kipling

Plannen voor 2018

Ik ben een planner, dat schreef ik al eerder. Met het jaar dat bijna afloopt – en de tijd gaat zo snel – is het hoog tijd om nieuwe plannen te maken. In 2018 willen we ook een weekendje samen weg gaan, dat staat als een paal boven water. Alleen weten we nog niet zo goed waar we naartoe willen. Dat weekendje weg moet heus geen fancy citytrip zijn, we zijn al blij als we eens tijd hebben om 2 zinnen achter elkaar te zeggen tijdens het eten zonder 3x onderbroken te worden. Dat is geld waard, zo ongestoorde conversaties.

Een weekend weg vergt ook veel voorbereiding, maar dat neem ik er graag bij. De kids moeten op logement gaan, dus opvang moet geregeld worden. Ze kunnen dan ook heel vaak hun hobby’s niet uitoefenen dus proberen we ons weekend vaak te regelen in die weekends dat er geen hobby’s zijn. Ik moet aan alle spullen denken die mee moeten met de mini’s, van kleren tot hun lievelings knuffels én moet natuurlijk ook nog onze weekendtas maken.

Op weekend met mijn leukste weekendtas

Ik kan al genieten van dit allemaal. Organisatie en planning is my middle name. Ook mijn weekendtas heb ik ondertussen al vervangen met een nieuw exemplaar. Ik kon deze mooie tas van Kipling niet weerstaan. Niet alleen de kleur is helemaal mijn ding, het is gewoon een praktische tas. Als we op weekend gaan, spreken we meestal over 1 overnachting. We hebben dus niet veel nodig. Deze tas is ideaal om mee te nemen, heel erg ruim, met één groot compartiment. Je kan de tas kleiner of net groter maken door de zijdelingse ritsen open of dicht te doen. Dus nu snel beslissen waar ons weekendje volgend jaar naartoe gaat! Onze weekendtas alias gelukstas, een tas die enkel gekoppeld gaat worden aan leuke momenten dus…

Mamablog kipling

Mamablog kipling

Mamablog kipling

Mamablog kipling

Mamablog kipling

Mamablog kipling

 

4 gedachten over “Tijd dat mama op weekend gaat

  1. Heerlijk zo’n jaarlijks weekendje weg samen, dat is zeker geld waard! Wij doen dat eigenlijk echt te weinig (lees:nooit) maar lijkt me ook een mooi doel voor 2018, haha. Goeie tas ook, veel handiger dan een koffer!

  2. Er zijn misschien veel ambetante dingen aan het nieuw samengesteld gezin zijn (lees: we moeten onze kindjes vaak missen), maar wat dan wel weer minder ambetant is (hoe vreemd het ook mag klinken), is dat wij op regelmatige basis die momenten met enkel ons tweetjes zomaar in onze schoot geworpen krijgen. Of hoe een mens in alles het positieve probeert te zien natuurlijk 😉
    Groot gelijk dat jullie af en toe eens tijd nemen voor jullie twee! Ik ken koppels die dat niet willen/durven/… en ik begrijp nooit waarom. Tijd voor jezelf is zo belangrijk. Ook voor je kindjes 😉

    1. Absoluut waar. Ik begrijp jullie, niet makkelijk om kids te missen maar geniet er toch maar van samen. Kan ook zo deugd doen, maar dat dubbel gevoel begrijp ik helemaal

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: