Opvang

Tijd voor mijn zomervakantie opvang plan!

Nee, ik heb het niet over mijn reisplannen voor deze zomer. Ik heb het over de puur praktische kant van de zomer vakantie. 2 Maanden vakantie wilt ook zeggen dat ik een zeer groot én belangrijk opvang netwerk nodig heb. Maart komt alweer piepen dus ja, hoog tijd voor de nodige plannen vast te leggen.

Het lijkt gisteren toen ik mijn frustraties over de veel te lang durende zomervakantie van mij af schreef (lees hier). Helaas, het schooljaar is al meer dan halverwege. Ik krijg langs alle kanten uitnodigingen voor zomerkampjes, iedereen heeft zijn reis gepland en de vakantiedagen liggen vast.

Mijn opvang plan

Zelf zijn wij 3 weken thuis om voor de mini’s te zorgen, een luxe en daar gaat natuurlijk een groot stuk van onze vakantiedagen naartoe. De rest van de vakantie vangen we op met de oma’s en overgrootmoeder. De planning is complex, nauwelijks bij te houden. Ik kloeg onlangs nog over de vrijgevigheid van de grootouders, maar zij zijn onze steun en toeverlaat in de zomervakantie. Zonder hun zou ik niet weten hoe ik de vakantie overbrugd krijg.

In juli gaan we op vakantie met de mini’s, naar Italië. Dat covert dus al een groot gedeelte van de vakantie. In augustus gaan de mini’s naar goede gewoonte met de grootouders naar de Efteling. Mathis gaat ook nog op Chiro kamp, dus Amélie gaat één week alleen van links naar rechts, benieuwd wat dat gaat geven. Blijven in ieder geval toch nog genoeg weken over om beroep te doen op iedereen in onze omgeving.

Wakasa to the rescue

Gelukkig hebben we ook nog de zomerkampen. De zomerkampjes voor kinderen lopen vol in no time. En dat begrijp ik maar al te goed. Vandaag werken in de meeste gezinnen beide ouders, probeer dan maar eens 2 maanden zomervakantie opgevangen te krijgen. Mijn mini’s zijn alvast ingeschreven voor een zomerkampje, de voorlaatste week van de vakantie. Amélie en Mathis gaan naar Wakasa, dit wordt Mathis zijn derde keer. Als ik zie hoe enthousiast zij vorig jaar waren, weet ik zeker dat zij ook dit jaar weer de tijd van hun leven gaan hebben. Amélie was vorige zomer net 3 jaar geworden, haar ochtenden waren wat aarzelend maar ’s avonds was ze dag na dag super enthousiast. Daarover twijfelen we dus niet en dit vangt alvast één week opvang op!

De planning is af, iedereen op de hoogte, reis en kamp geboekt. Ik ben alweer klaar om samen met mijn mini’s af te tellen naar de zomer, om weer eindeloos hard samen te gaan genieten.

Opvang Opvang

Eén gedachte over “Tijd voor mijn zomervakantie opvang plan!

  1. Hier is dat ook elk jaar opnieuw… bekijken, rekenen… nog eens bekijken. Gelukkig kunnen mijn mini-me’s al eens een halve dag alleen blijven, zodat ik maar halve dagen verlof moet nemen.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: