Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie

De Herfstvakantie komt eraan, het ideale moment om iets leuks met de kids te doen. Er valt heel wat te beleven om lachende gezichtjes op onze mini’s hun gezichtje te toveren. Hierbij een kleine lijst van zaken die ik jullie aanraad.

Tips voor de herfstvakantie

  • Vurige vijvers

Vorig jaar kon je in Genk tijdens de vurige vijvers op de koppen lopen. Een licht en vuur spektakel aan de Molenvijvers. Op maat voor gezinnen én zelfs een buggy vriendelijk parcours. Het is een tocht van 1,5km die alleen maar verwonderde blikken oplevert. Plezier en verbazing gegarandeerd. Vorig jaar was het trouwens koppen lopen met enorme files tot gevolg. De organisatie heeft dit opgelost door de tickets nu op voorhand te verkopen! Meer informatie over de vurige vijvers vind je hier.

  • Wondergrond

Ook in Genk en staat hoog op ons verlanglijstje. Wondergrond is een unieke beleving in C-mine. Fregje ontdekt in de ondergrondse gangen van de mijn een heuse suikerspinfabriek. De kids mogen mee op avontuur en ontdekking gaan in de gangen. Heel betoverend en het lijkt mij een hele leuke activiteit. Ideaal om cultuur aan te bieden op kindermaat. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

  • Sinterklaas en de verdwenen schoentjes

Nu het weer niet altijd meer mee zit is een bezoekje aan de cinema altijd een goed idee. Als ik mijn mini’s meeneem naar de cinema scoor ik gegarandeerd punten. En met Sinterklaas in aantocht moet je niet lang nadenken welke film je best gaat kijken. Aan de trailer te zien een grappige film met tal van bekenden in. Check jouw lokale bioscoop voor de uren en vergeet vooral de popcorn niet te kopen!

  • Spiekpietjes expo

De Spiekpietjes kan je gaan bezoeken in Oostende en in Hasselt. Een expo over Sinterklaas zijn helpers. Ga mee op avontuur en beleef het verhaal van de spiekpietjes van dichtbij!

  • Boekenbeurs

Ook zo fervente lezers in huis? Dan mag je de boekenbeurs ook hoog op het to do lijstje zetten. Niet alleen kan je op zoek gaan naar nieuwe bedverhaaltjes, ook zijn er tal van activiteiten te beleven voor de kids.

  • Treinworld

Dit weekend al op de agenda: een bezoekje met de grootouders naar treinworld. Dit jaar helemaal in het teken van Lego. En als Mathis van iets helemaal weg is, is het zeker wel Lego.

2 gedachten over “Tips voor de herfstvakantie

  1. Wij gaan naar Rode Hond, vier dagen lang theater, dans, workshops, spelen … in Leuven.
    Veel plezier met jullie plannen.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: