To the rescue met Playmobil – WIN

Kinderen en hun inlevingsvermogen, niet alleen mooi om naar te kijken en te luisteren, misschien ook wel eens de moeite waard om bij stil te staan. Hoe onbezorgd zij door het leven gaan, van alles een feest maken of soms een vechtfestijn. Dat kan ook al eens gebeuren. 

Mathis, 4.5 jaar kan ondertussen al erg mooi alleen spelen. Ik probeer hem hier ook in te steunen. Als hij alleen speelt, tovert hij de gekste verhalen boven, van skeletten tot aanvallen van monsters, piraten, dino’s… Je kan het zo gek maar niet bedenken. Heel vaak moet ik mijn lach inhouden, hij kan een echte scenarist zijn. Maar ook samen spelen vinden we erg leuk, al staat hij aan het roer om te zeggen welk figuurtje je krijgt, wat je moet zeggen en waar je moet staan. Je doet niet zo maar wat je wilt!

Het speelgoed zelf is van essentieel belang om hun fantasie verder te laten ontwikkelen, om hun kind zijn verder te steunen en stimuleren. Dat hij fan is van Playmobil kon je hiervoor al lezen. Hij is begonnen met de piratenwereld, die hij min of meer helemaal heeft. Vervolgens kwam de drakenwereld aan bod en vandaag was het politie verhaal aan de beurt.

De politie is voor kinderen vaak een negatief gegeven. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dat ook vaak met de ouders (mezelf incluis) te maken heeft. “De politie komt” heb ik al in meerdere gezinnen gehoord als dreigement als je mini weer maar eens niet wilt luisteren en je met je handen in het haar zit. Dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Mathis kan vanaf nu zijn eigen verhaal doen met de politie helikopter. Weg met de negativiteit, hallo creativiteit, inleving & positiviteit. De politie helikopter was in dit zalig verlengde weekend een schot in de roos.

Bovendien is hij nu op een leeftijd gekomen dat hij zelf (mits hier en daar wat hulp), alles in elkaar steekt. Geweldig vindt hij het om zelf de zakjes open te maken, het boekje erbij te nemen en beginnen te bouwen en puzzelen.

Wil je ook graag zo’n geweldige politie helikopter winnen? Laat een boodschap achter op één van de social media kanalen en de lucky hand van Mathis kiest jou misschien als winnaar!

2 gedachten over “To the rescue met Playmobil – WIN

  1. Giel is eigenlijk wel fan van de politie, dat komt misschien ook door de sympathieke wijkagent die hem elke morgen een complimentje geeft omdat hij elke dag naar school wandelt of fietst 🙂 En helicopters vindt hij ook de max, dus we wagen een kansje!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: