uitstappen

Top 10 vakantie must do’s

De vakantie, leuk voor wat extra family time, om samen met je mini’s te genieten van leuke uitstapjes. Onze vakantie zit er op maar lang leve de weekends. Mijn mini’s kunnen er geen genoeg van krijgen om uitstapjes te maken en samen iets leuks te gaan doen, zo veel leuker dan het speelgoed waarmee ze altijd spelen.

Op zoek naar inspiratie voor nog leuke uitstappen deze vakantie?

Top 10 must-do uitstapjes

 1. Cinema: Amélie is voor het eerst naar de cinema gegaan. Ze vonden het beide weer geweldig leuk. Samen een leuk filmpje kiezen en natuurlijk aan de snoep rayon passeren. We hadden het geluk om aanwezig te mogen zijn op de première van de nieuwste Cars film, waar we zelfs Bliksem Mcqueen in levende lijve mochten ontmoeten! Amélie was duidelijk wat onder de indruk. Om de vakantie helemaal goed in te zetten zijn we ondertussen ook nog naar de nieuwe Minions film gaan kijken. Beide ook echt leuk voor mama en papa.uitstappen
 2. Speeltuin: In iedere gemeente zijn er tal van leuke speeltuinen. Met de kids naar de speeltuin trekken en wat lekkers meenemen om te eten is altijd een goed idee. Zij amuseren zich samen te pletter en lopen van links naar rechts en mama? Die volgt braaf en geniet van de lachende gezichtjes. Als de speeltuinen niet te ver zijn, kan je bovendien de fiets nemen. Wat het extra leuk en spannend maakt.
 3. Bezoekje aan de zee: Een dagje zee scoort hier altijd erg goed. Er valt altijd wel iets te beleven en als je een mooie zomerse dag heb, moet je niet lang nadenken wat je kan doen. Je neemt een deel emmertjes mee en bouwt samen een zandkasteel of gaat met de voetjes spetteren in de zee. En een dagje zee kan niet anders dan afgesloten worden dan met een ritje op een gocart & een lekker ijsje.
 4. Dino expo: Mathis vond het geweldig om de dino expo mee te maken. Als 3-jarige zijn we hem al eens gaan bezoeken maar helaas is dat uit zijn kinder geheugen verbannen. Net zoals zo vele andere jongetjes, is hij grote fan van Dino’s en altijd in de ban geweest van dino’s en hun gebrul. Ze nu ‘in levende lijve’ ontmoeten vond hij geweldig. Een grote aanrader! Je vindt de Dino expo in Brussel.
 5. Een boswandeling: Zomer, herfst, winter, een bos biedt veel mogelijkheden aan mini’s. Ze kunnen er zo vrij als een vogel de natuur ontdekken, vogels spotten en de weg zoeken. Je hebt tal van leuke bossen waar je bvb. een kinderpad hebt – max. 5 km stappen of je stippelt je eigen parcours uit.
 6. De Efteling: Van alle parken die er zijn is de Efteling degene die bij ons op nummer 1 staat. De sprookjes van onze voorleesboekjes tot leven laten komen en de fantasie wereld binnen stappen van de Efteling is zelfs voor volwassenen nog steeds een geweldig leuk uitstapje. Onze kids mogen volgende week met de grootouders mee en gaan daar zelfs overnachten, zo maak je de verwondering compleet.
 7. Kasteelfeesten van Horst: Helaas kunnen wij dit jaar niet gaan wegens het verjaardagsfeestje van Amélie maar de kasteelfeesten van Horst zijn absoluut de moeite waard! Er zijn ridderspelen, een riddermarkt, er is een vogelshow en je vertoeft in het prachtige kasteeldomein van Horst. Mathis kreeg vorig jaar geen genoegen. De spelen zijn 13 augustus & absoluut een bezoekje waard.
 8. Blote voetenpad: Deze staat bij ons ook nog hoog op de to do lijst – het is er helaas nog altijd niet van gekomen. Een blote voetenpad tocht is een leuke ervaring voor de kids. Het water, zand, steentjes en meer onder de voeten voelen is een unieke ervaring. Bij ons in de buurt heb je eentje bvb. een pad in Zutendaal.
 9. Een kinderboerderij: Een kinderboerderij biedt zo veel meer charme dan een grote dierentuin. De dieren zijn natuurlijk niet vergelijkbaar maar zeker voor kleinere kinderen is het wel extra leuk dat je de diertjes kunt aaien, dat je dicht in de buurt kunt komen en meestal in een erg leuke omgeving bent. Heel vaak vind je ook een speeltuin in de buurt, wat het extra gezellig maakt.
 10. Bibliotheek: Een atypische uitstap maar de bibliotheken zijn niet meer wat ze geweest zijn. In de bibliotheek doe je een ontdekking aan leuke boeken, aan strips, heb je een leuke plek om wat te bladeren en heb je heel vaak ook vertel sessies. Mathis is een strip fan en ook hij kan daar zijn hartje luchten!

Jullie nog must do uitstapjes die hier ontbreken?

uitstappenuitstappen uitstappen uitstappen

8 gedachten over “Top 10 vakantie must do’s

 1. Ik heb er net een blog over geschreven. 20 gratis activiteiten met kinderen en er staan er ook een paar bij die jij in je lijstje hebt staan. We moeten improviseren soms hé om de vakantie te vullen.

 2. Heerlijke tips. Meesten doen wij ook tijdens een vakantie. Ik ben toch wel nieuwsgierig nu naar die dino expo… mocht ik ooit eens in de buurt zijn.

 3. Leuke tips!
  Wij zijn inderdaad al een dagje naar zee geweest.
  Efteling werd even overgeslagen dit jaar en we kijken nog uit naar een heerlijke kampeervakantie in Italië!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: