Trouwen

Soms vraag ik mij af hoe ik er toch bij kom om te willen trouwen. Al dat werk, al dat uitgezoek, opgelos, gebrainstorm en gemijmer. En dat voor één dag, voor één dag. Die pas start om 10u en die afrond laat in de nacht. één dag, vol emoties en gestress. Waarvan iedereen zegt dat hij te belachelijk duur is, ze het nooit meer zouden overdoen, maar toch ervan overtuigd zijn dat dit de mooiste dag van hun leven is.

Zo contradictorisch… Vooral emotie en stress lijkt mij de perfecte omschrijving van de dag. Alleszins zo lijkt het er in mijn hoofd aan toe te gaan. Mijn hoofd draait op volle toeren, dag & nacht. Ik lijk de off-knop maar niet te vinden. Van plannen tot zaken kopen, tot zaken voorbereiden. To do lijstjes afwerken en nieuwe to do’s toevoegen. Er lijkt maar geen einde aan te komen.

Never, ever had ik gedacht dat het organiseren van een trouw zo veel werk in de aarde zou hebben. En zo af en toe vraag ik mij even luidop af ‘why oh why wou je dit zo graag?’. Ik heb me voorgenomen om de weken die voorafgaan op de trouw, mij iedere dag te stressen, op te jagen en zelfs te beven. De dag zelfs kan er niets mis gaan, geniet ik van de eerste minuut tot de laatste minuut.

Er is maar één zaak dat mijn humeur naar het dieptepunt kan brengen, maar ook daar ben ik aan aan het werken. Regen op mijn huwelijk zou echt en grote tegenvaller zijn. Ze zeggen wel “een beregend huwelijk is een bezegeld huwelijk”, maar dat gezegde wil ik graag langs mij laten voorbijgaan. Ik hoop op een mooie ceremonie buiten, genietend van het zonnetje, van de warmte, van de mensen en de omgeving.

En het grootste probleem op dit moment? Ik ben iemand die pas in gang schiet als de deadline nadert dus voorlopig doen we alles op het gemakje, chilly-willy style of hoe noemen ze dat. Tot ik terug ga komen van vakantie, ik nog anderhalve maand voor de boeg heb – zonder vakantie in’t vooruitzicht en ik iedere avond weet wat ik ga doen. Juist ja, bedankjes voorbereiden, ceremonie spulletjes klaarmaken, meimeren en stresseren tot 16 september. Dan drink ik mij een lekker glaasje bubbels en ga ik de stress knop afzetten en de geniet knop aan – dat hoop ik alvast.

Huwelijk decoratie Huwelijk decoratie Huwelijk decoratie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: