Trouwjurken passen

Daar stond ik weer, in een trouw winkel, blinkend van geluk om my bestie te zien in haar droomjurk. Instant kreeg ik een throwback naar mijn mooie dag, nog niet zo gek lang geleden. Er gaat niets boven het gevoel van het vinden van je droomjurk en om te kunnen schitteren voor die paar mensen die zo belangrijk voor je zijn, dat ze jou in sneak preview mogen aanschouwen. Je staat als een prinses met de grootste glimlach op je gezicht, het gordijn gaat open en je ziet de mensen voor je nog harder stralen dan jezelf.

Een onbeschrijflijk gevoel. Niet te beschrijven tot je het zelf meemaakt. Het vinden van jouw persoonlijke droomjurk is hét belangrijkste aspect van een huwelijk. Ok de liefde van je toekomstige en jezelf buiten beschouwen gelaten. Lang, kort, wit of crème of zelfs gekleurd, met glinsters of zonder glinsters, open rug of gesloten rug, met mouwtjes of zonder. Je kan het zo gek niet bedenken of je moet er een keuze in maken. Lang leve Pinterest (en goede trouwwinkels die naar je luisteren en je op weg helpen).

En dan opeens ben je getrouwd, is je trouwkleed helemaal naar de vaantjes. Het kant is vies, vuil en zelfs gescheurd van de vele voetjes op je kleed, van het bier dat erop gemorst is. Een zak vol geld die in de kast hangt en eigenlijk buiten emotionele waarde niets meer te betekenen heeft. Maar niet voor lang meer… Ik ben misschien niet de beste naaister, maar ik ga mij aan het project “trouwjurk” gooien. Ik ga een leuk kort modelletje ervan maken, te dragen bij speciale gelegenheden, op momenten die ertoe doen. Om misschien even dat gevoel weer op te flakkeren van mij, mijn jurk, mijn familie en vrienden en de man van mijn leven op een dag om nooit meer te vergeten. Liefde is…

Vandaag blijven we achter met 100den foto’s, 100den mooie momenten, vol geluk, liefde en romantiek. Ik zou geld geven om mijn dag nog eens opnieuw te kunnen beleven. De stress om elkaar eindelijk te zien, de liefde bij de eerste kus, het geluk na het wisselen van de ringen & oorbellen in mijn geval en het gevoel van vermoeidheid als je met een goed glas je avond afsluit. A perfect day, a perfect man.

0 20160917_06_0760 20160917_06_0910 20160917_06_1222

4 gedachten over “Trouwjurken passen

  1. Een van de leukste dingen van de bruiloft vond ik toch wel mijn jurk! Soms zou ik nog wel een bruidszaak in willen lopen om wat te passen haha. Gelukkig mag ik volgend jaar met mijn schoonzus mee voor een jurk 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: