uitslapen

Uitslapen, maar niet in het weekend

Ik klaag niet hoor, mijn kinderen slapen goed. Meestal slapen ze braaf doorheen de nacht met hier en daar eens een moeilijke periode voor Amélie. Gaan slapen doen ze ook heel braaf. Wakker worden daarentegen heeft 2 kanten. In de week moet ik ze praktisch iedere ochtend gaan wakker maken maar in het weekend lopen ze om 7u al rond te dwarrelen in huis. Ja, zelfs als ze later naar bed zijn. Het concept uitslapen blijft wat moeilijk heb ik de indruk.

Mathis en Amélie doen niet mee aan uitslapen

Afgelopen weekend zijn ze op vrijdag pas om 21u gaan slapen, dat is een uitzondering thuis. We proberen ze altijd op tijd in bed te krijgen. Die routine hebben ze nodig om wat slaap in te halen. We gingen uiteten en belanden zo later thuis. Je hoopt dan dat ze moe zijn en onmiddellijk hun ogen dicht doen, maar niets is minder waar. Die avonden roepen ze ons nog minimum 3x naar boven voor ditjes en datjes. Als ze dan eindelijk slapen duim ik dat ze de ochtend daarna ook wat langer blijven liggen. Niet zo zeer voor mij, maar wel voor hun. Als ze slaaptekort hebben durven ze al eens de niet zo goede kant van zichzelf tonen…

Maar nee hoor, 10 voor 7 hoorden we Mathis al rondlopen. En het allerergste, meneertje gaan dan altijd kijken in de kamer van zijn zus. Even checken of zij ook al wakker is. 9/10 keer is dat niet het geval. Tot hij natuurlijk vertrekt uit haar kamer. Dan is ze keer op keer wakker. Dus om 7u hadden we 2 mini’s rondlopen, vol energie.

Maar, zodra het maandag ochtend wordt, lijken ze de verkeerde wekker op te zetten.

Over opstaan en ochtend humeur

Maandag stonden we weer 5 minuten langs hun bed. Mathis, wakker worden. Het is school. Mathis, sta je aub op… En zo gaat dat wel vaker. Vooral zijn zus is heel erg sterk in het liggen blijven. Haar ochtend humeur slaat bijna dagelijks in als een bom. Met fluwelen handschoenen proberen we haar dan wakker te maken.

Ik vraag me altijd af hoe het toch komt dat zij in de week het liefst willen uitslapen en in het weekend vroeger vogels zijn? Het voelt soms bijna als pesten 🙂 Vooral wetende dat ze nog moe zijn en net zoals wij wel wat extra slaap kunnen gebruiken. Ik mag bovenal niet klagen maar soms zo eens wat langer slapen zou een wereld van verschil kunnen zijn.

Herkenbaar?

2 gedachten over “Uitslapen, maar niet in het weekend

  1. Ja,hier hebben ze dit ook. Heel vervelend! Met de verbouwingen slapen ze samen en maken dus elkaar wakker.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: