amelie

Uitspraken van Amélie

Mijn dochter is er eentje die kan tellen. Ze is nog maar 2.5 jaar maar heeft een mond en vooral een woordenschat voor 10. Haar uitspraken kunnen vaak tellen. Ze heeft op alles een antwoord en heeft ook over alles een mening. Ik wist niet dat dit al zo vroeg kon. Haar mondje staat nooit stil en nee, er komen niet alleen beschaafde woorden uit dat engelen mondje van haar.

Haar leukste uitspraken?

Ik blijf het straf vinden, maar geregeld spreekt Amélie ons niet als mama en papa aan, maar gebruikt ze onze voornamen. Ze doet dit al lang en vindt het dan ook nog eens erg grappig. Als papa haar maar weer eens plaagt, laat ze de papa achterwege: “Stop ermee Sebbe“. Het blijft raar om niet mama of papa te horen, maar laten we eerlijk zijn met zo’n uitspraak is het plagen snel achterwege.

Op een niet zo goedgezinde ochtend: “Mama jij bent een dommerik“. Ik verslikte me bijna in mijn koffie. Ze is stante pede in de hoek gevlogen maar de hoek maakt weinig indruk op mijn 2-jarige. Ze durft geregeld alles en iedereen in haar buurt als dommerik beschouwen. Allesbehalve leuk en acceptabel en al helemaal niet als ze dat tegen haar broer gaat gebruiken, inclusief grote krokodillen tranen als gevolg.

Ze kan er absoluut niet tegen als ze geplaagd wordt: “Papa laat mij met rust” is een toch wel vaak gebruikt zinnetje dat alles omvat. Bovendien zegt ze het niet zo maar, nee het is de ‘meisjes’ manier. Heel erg zielig met een pruillip waarvoor je haar 5 frank zou geven.

Haar broer heeft soms mindere dagen en ja dan slaat hij al eens aan het wenen, tot grote frustratie van mama en papa. En blijkbaar heeft ook zus hier haar bedenkingen bij: “Mathis jij weent, jij bent een baby“. Met natuurlijk een vulkaanuitbarsting als resultaat. Pluk de dag enzo.

Eet nu” op een zeer directe en zeer verstaanbare toon nadat mama natuurlijk dit al 5x tegen grote broer gezegd heeft. Dat haar babbelmondje niet stilstaat vergeet ze op zo momenten even. Helaas schieten zulke uitspraken bij grote broer in het verkeerde keelgat met leuke ween en scheld tirades als gevolg – aan tafel. Bye bye rust. En stiekem moeten we er ook wel mee lachen als grote broer reageert op de uitspraken van zus met “Kwebbel, jij praat te veel” :-).

Haar lievelings woordje lijkt vandaag de dag vooral het woord “kaka” te zijn. Alle vragen worden gesteld met op het einde van de zin “Kaka” en alle vragen worden beantwoord met het woord “kaka”. Ze geraakt er niet over uitgepraat. Iets met de leeftijd vermoed ik? Alhoewel haar broer dit totaal niet had…

Een doordenkertje

En een doordenkertje van Mathis: Is het vandaag morgen Mama? Mijn spontane lach bij deze zin kon hij niet zo waarderen, het was sterker dan mezelf. Net zoals toen hij mij vroeg waaruit baby’s geboren worden. Ik heb besloten om de lessen seksuele opvoeding over te laten aan de papa, ik ben er 200% zeker van dat hij dit beter gaat doen. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat Mathis zijn conclusie van mijn uitleg was dat baby’s geboren worden uit piemels (zijn eigen woorden). For real…

amelie mathis

2 gedachten over “Uitspraken van Amélie

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: