blotevoetenpad

Uitstap – Blotevoetenpad

Deze vakantie op onze to do list? Het Blotevoetenpad in Zutendaal. Ik wou het al langer bezoeken maar vond Amélie altijd wat te klein. Nu ze 4 jaar is, leek het mij wel haalbaar om samen 3 km te trotseren op blote voeten. Enig nadeel was misschien wel de warmte van de afgelopen weken, wat het pad wel erg droog maakte. Het water gedeelte op het einde was een welgekomen verfrissing.

3 km op blote voeten

Het blotevoetenpad ligt op een steenworp van thuis. Het was een warme dag en we waren duidelijk niet de enigste met het idee deze wandeling te maken. Ook al waren we best vroeg in de ochtend, het was er druk. Amélie en Mathis hadden in Zuid-Tirol even geproefd van een (mini) blotevoetenpad en ze keken er heel erg naar uit.

Het pad is 3 km lang en doorkruist verschillende obstakels en ondergronden. Je hebt zand, maar ook stenen, boomstronken en trappen. Ongeveer halverwege heb je een uitkijktoren, de moeite waard om al het groen in de buurt te zien. Er is ook een doolhof maar deze was helaas door de droogte afgesloten. Het leuke is vooral de afwisseling tussen wandelen en de speelse elementen. Dat maakt de 3 km voor kinderen echt wel zeer makkelijk overbrugbaar. Een brug, palen en zelfs een ondergrondse mollenpijp zorgen voor afwisseling. Nieuw is ook de Dragonfly, een toren boven de vijver. Je hangt op een wiebelbrug boven het water. Hier en daar heb je ook rust mogelijkheden waar je kan genieten van de rust en stilte of zelfs een picknick kunt doen. Bovendien een ideale plek waar je de splinters kunt verwijderen… Helaas, we hebben allemaal enkele splinters opgelopen. Ik vermoed door de warmte.

Blotevoetenpad met jonge kinderen?

Mathis vond het super leuk, was heel enthousiast om alle obstakels te omzeilen. Amélie daarentegen was niet helemaal overtuigd. Ze was wat flauw, vond de wandeling wat lang, had pijn van haar splinters, schrik van de keien, had het te warm, … Misschien was ze net nog wat te jong? Dat en de combinatie dat ze een meisje is vermoed ik 🙂 Tot we op het einde bij het water kwamen. Toen kreeg ze terug haar smile op haar gezicht, dat vond ze super leuk om te doen.

Wij vonden het wel een leuke activiteit en toch wel een ‘must do’ zomer activiteit. De natuur in, wandelen en ontdekken.

blotevoetenpad blotevoetenpad blotevoetenpad blotevoetenpad blotevoetenpad blotevoetenpad blotevoetenpad blotevoetenpad

5 gedachten over “Uitstap – Blotevoetenpad

  1. Zoals je al gelezen had, heb ik in juli ook eindelijk eens kunnen kennismaken met het pad. Ik was er op dat moment met een bijna 6-jarige (jongen trouwens :D) die het ook wat lastig had met de splinters en de lengte van het pad. De warmte zal zeker ook wel meegespeeld hebben, maar op bepaalde stukken (boomschors en kiezel) deed het gewoon ook echt pijn. Ik denk dat ik het mijn kindjes pas ga doen als ze in de lagere school zitten.

  2. Ja de moeite is het zeker! Alleen al voor het uitzicht zou ik nog eens teruggaan. En de heerlijke verkoeling van de beek op het einde.

  3. Ik sta al een tijdje te springen om dat blotevoetenpad te doen (eigenlijk sinds we vorig jaar het insectenmuseum daarnaast en de vlinderserre bezochten), maar vreesde inderdaad altijd al een beetje dat ik nog even moet wachten tot onze ukjes een beetje groter zijn. Ik heb een 6-jarige en een 3-jarige rondlopen. Nog even op mijn tanden bijten dus!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: