Uitwaaien aan zee

Letterlijk dan. Wat een groot contrast in het weer tussen het weekend van Moederdag en het voorbije weekend. Al mogen we niet klagen, dat hield waarschijnlijk veel volk tegen om te gaan en dus rustiger voor ons. Ons verblijf aan de zee was er eentje in het teken van de kids. Met altijd zo weinig tijd en maar gaan gaan gaan, was het hoog tijd om aan de alarmbel te trekken en er even tussenuit te trekken. De Haan werd ons uitvalsbasis voor dit weekend.

En als ik zeg in teken van de kids, dan mag je dit echt letterlijk nemen. Ons dagprogramma was goed gevuld met Plopsa aqua, Plopsa en sealife. 3 dagen, 3 parken. Met frietjes eten, chocolade broodjes, wafels en koekjes. En of ze het leuk vonden. Plopsa aqua is volgens Mathis de leukste plek die er bestaat. Hij is fan van Wickie dus vindt het geweldig vertoeven in Plopsa aqua & ondertussen is ook Amélie helemaal weg ervan. Het geweldige aan Plopsa aqua is vooral de wereld rondom, alles klopt, alles is in teken van de mini’s. Een echte belevenis voor hun.

En een weekendje aan zee kan nooit gebeuren zonder een bezoekje aan Plopsa zelf. Lees meer hier van ons vorig bezoekje.

plopsa plopsa plopsa

Een nieuwe ontdekking voor ons was Sealife. Uit een heel vaag, ver verleden ben ik er waarschijnlijk ooit wel geweest maar vers in het geheugen zit dat niet bepaald. Het is eens wat anders, visjes bekijken. Eerlijk, Mathis was niet zo onder de indruk. Amélie daarentegen kreeg maar niet genoeg van de onderwaterwereld. Zelfs mama en papa waren onder de indruk van al de prachtbeestjes die er zitten. In het zeehondenhospitaal’tje zat nog één aangespoeld diertje aan te sterken en alzo te wachten op vrijheid. Daarnaast is er een nog een kleine demonstratie van de zeehonden, kan je er schildpadden bewonderen, pinguïns en is er nog een leuke speeltuin & touwenparcours. Het park is niet zo groot, op een goede 2u ben je buiten en dan kan je eindelijk van een goede pannenkoek gaan smullen op de zeedijk. Nog op zoek naar een aanrader hier? ‘Silversand is the place to be!

Sealife Sealife Sealife Sealife Sealife Sealife

 

Blankenberge

Het Ibis hotel in de Haan is trouwens een aanbeveling, gloednieuw, perfect gelegen. Er is zelfs een zwembad dus op warme zomerdagen uren speelpret verzekerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: