filou & friends

Update grappige en foute uitspraken

Mijn mini’s worden groter en ouder maar hun grappige en soms foute uitspraken blijven. Zelfs Mathis brengt mij geregeld nog aan het lachen, al zijn de uitspraken van hem eerder grappig door het denkwerk dat erachter steekt. Amélie kan het zeer goed uitleggen, zij vrolijkt onze dagelijkse sleur op met grappige taalfouten.

Taalvoudjes

Toen ik Mathis onlangs vroeg om een papiertje op te rapen dat zijn zus had laten vallen op de grond, kreeg ik een redelijk euh direct antwoord. “Precies of jij het kind bent en ik de papa“. Euh wel excuse me!

Amélie haar lijstje is wel wat langer en best grappig.

 • Amélie tegen haar broer: “Mathis ga je soep eten? Je moet soep eten!” Ik kom tussenbeide en leg haar uit dat het geen probleem is, dat hij ook soep gaat eten. Het antwoord dat ik kreeg, wel euh “ik vraag dat niet aan jou maar aan Mathis…” Lees bemoei u niet mama.
 • In de auto na een discussie over een futuliteit met Amélie kreeg ik al antwoord “Dat denk ik echt niet“. Ik ben de strijd dan maar niet meer verder aangegaan.
 • Toen ze op zoek was naar vingering heb ik serieus moeten nadenken wat ze bedoelde. Juist ja, haar ring.
 • Of die ochtend dat we samen in de badkamer stonden en mijn dochter niet verlegen een vraag stelde: mama, waarom heb je dikke borsten?
 • Amélie: mama mag ik een cowboy ? Een wat? Kauwgom dus.
 • Geen lawaai maken mama, anders hoor ik niet toen ik vond dat ik mooi aan het meezingen was met de radio
 • 9/10 antwoorden beginnen trouwens altijd met oh my god. Ik moet wel bekennen dat ze dat niet van vreemden heeft.
 • Het is vooral grappig hoe ze alles door elkaar haalt
  • beneden is boven
  • te lang is te kort
  • warm is koud

Houden jullie die grappige uitspraken ook bij?

filou & friends

4 gedachten over “Update grappige en foute uitspraken

 1. Jaa, ik houd ze ook bij. Deeltje staat op de blog, maar er komt dagelijks wel iets uit haar mond waarbij ik denk: euuh 😀
  Zo zegt ze ook steevast REKKER tegen de wekker. Hoe dikwijls ik ook corrigeer, haha!
  Joni onlangs geplaatst…Een kijkje in M’s kamer.My Profile

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: