zebrazonderstrepen vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

We kunnen er niet rond, de zomer is niet de zomer die we een half jaar geleden voor ogen hadden. Blijf in je kot blijft nog altijd een beetje het gevoel op vele momenten. In plaats van overvolle speeltuinen op te zoeken of bezoekjes aan de dierentuin te brengen, zoeken wij deze zomer vakantie in eigen tuin op.

Speelgoed in overvloed

De vakantie is meestal het moment om creatief uit de hoek te komen. Om je kids nieuwigheden te laten proeven, om ze kind te laten zijn én om tijd door te brengen met elkaar. Ik moet bekennen, ook wij trekken in augustus nog naar het buitenland. Helaas is het een dunne lijn, kiezen tussen je gezondheid, deugddoende vakantie én het verlies van je geld – want ja veel mensen hadden al lang voor Corona opdook een reis geboekt én nee die is niet altijd als pakketreis geboekt dus bye bye money.

De rest van de zomer proberen we dus te compenseren en zo veel mogelijk eigen tuin op te zoeken. Klagen kunnen ze niet, die kids van mij. Naast samen activiteiten doen hebben ze volgens mij genoeg te beleven in de tuin.

In het bos staat nog een oude speeltuin inclusief huisje ingericht als kampplaats voor de kids. Ze hebben er al veel uurtjes in doorgebracht. Het speelhuisje met hun winkeltje, hun kampvuur of strechtline om op te spelen. Vorig jaar was de trampoline de Nr 1 activiteit, deze lente en zomer is het speelhuisje met glijbaan wat de klok slaat. Ze denken geregeld dat ze op de circus school zitten als ik zie welke kuren ze allemaal durven uithangen, maar ze verkennen wel hun grenzen, ook iets toch?

De kids winterklaar maken

Creatief in eigen tuin

Wij hebben het geluk om een grote tuin te hebben én een leuk bos erachter. De kids hebben dus ruimte zat. Wat wij zoal doen in de tuin om de zomer te overbruggen?

We zoeken beestjes in het bos. Amélie haar lievelingsdier is een pissebed, ik bedoel maar. Zo hebben wij al slakken gevangen, pissebedden verplaatst, vogeltjes gered én gezorgd dat de vogeltjes drinken hebben.

Overnachten in een tent: mijn man gaat er niet aan onderuit komen, de eerstvolgende mooie zomerdag kruipen ze samen in de tent. Ze als in de kids en mijn man, ik zoek het veilige comfort op van mijn eigen bed. Zonder buiten geluiden en beesten 🙂

We hebben een kampvuur gemaakt, marshmallows gegeten én popcorn gemaakt.

Of we spelen gewoon voetbal, tennis of tikkertje.

Het moet niet altijd veel zijn mama’s, het moet vooral aandacht aandacht aandacht zijn. En laat dat net nu zijn wat Corona ons gegeven heeft! Tijd voor aandacht en dan wordt de zomer toch nog mooier dan we ooit gedacht hadden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wickey.be

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: