vakantie

Vakantie met familie

Nooit eerder zijn we met gezelschap op zomervakantie gegaan. Ja, enkele kortere reisjes met vrienden. Maar dat is om ’s avonds gezellig te kunnen wijntjes drinken en wat bijroddelen. Met familie op een langere reis? Nog nooit. Na een jaar hard werken met altijd maar rushen van links naar rechts, hebben we meestal wat nood aan echte quality time. Just the 4 of us weet je wel.Maar dit jaar was het anders. En oh, de toon lijkt gezet. Samen met mijn papa hebben we onze geweldige weken in Italië beleefd. Alleszins de eerste 2 weken, de laatste week was terug enkel en alleen ons gezinnetje.

En ik beken, het is wel eens makkelijk om een ‘babysit’ mee op stap te nemen. Ben je net ingesmeerd, kruip je je ligstoel op, kan je er zeker van zijn dat je mini langs je staat en iets nodig heeft of wilt gaan zwemmen. 2, 3 dagen veer je recht om hem te dienen, maar dag 4 hoop je de vakantie toch ook eens even te kunnen relaxen op je ligstoel en dan roep je de hulp in van je “nonno”. Die gezellig de kids meeneemt en entertaint (voor de volle 10 minuten want dan hebben ze jou toch terug nodig), zodat je even kan genieten van stilte en rust om je heen. En dat niet alleen, met de ‘babysit’ in de buurt konden wij ’s ochtends voor de mini’s wakker waren, zelfs een ochtendloopje doen. Van pure quality time gesproken!

Het is onze eerste ervaring om met familie op reis te gaan, maar ik heb toch enkele praktische tips die je moet overwegen als je de beslissing maakt:

  • Neem een aparte slaapplaats, zo heb je ’s morgens en ’s avonds toch nog wat tijd voor gezinsgeluk en wat knuffelpartijen. (al was het eerste wat de kids in de ochtend deden, hun aankleden en lopen naar Nonno…)
  • Maak goede afspraken – doen jullie alles samen of doen jullie soms ook nog apart uitstappen of eten of …
  • Gun elkaars vrijheid – over de hele vakantie heen een belangrijk gegeven
  • Geniet, veel tijd samen doorbrengen is een boost voor je relatie! Leuke gesprekken, toevalligheden
  • Zorg zeker voor een afsluiter met je gezinnetje samen, even puur focus op jullie alleen om terug vol goede moed aan het werkritme te starten

Hebben jullie ervaring met reizen met familie of nog tips voor mij?

IMG_4062 IMG_3965 IMG_3941 IMG_7247

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: