mamablog zoutdeeg
mamablog zoutdeeg
mamablog zoutdeeg
mamablog zoutdeeg
mamablog zoutdeeg
mamablog zoutdeeg
mamablog sneeuw

vakantie: Over kinderen entertainen & sneeuwpret

Vakantieeeeeeeeeeeeeeeeeee. Ik geniet zo van mijn weekje vakantie. Samen met de kids leuke dingen doen, wat hangen, spelen en impulsief iets geks doen. Nagenieten van de feestdagen & de cadeautjes. Deze vakantie was & wordt eentje vol leuke dingen. Hierbij enkele tips die jullie nog op je programma kunnen zetten.

Tips om deze vakantie te doen?

Nog op zoek naar leuke ideetjes om deze kerstvakantie te doen – en nee die hoeven niet altijd veel geld te kosten!

Zoutdeeg to the rescue

Het was de eerste keer dat wij zoutdeeg hebben gemaakt en het was een schot in de roos. Mijn mini’s hebben plezier gehad. Eerst mochten ze helpen met het maken van het zoutdeeg. Het receptje is heel simpel: 500 gram bloem (geen zelfrijzende) – 250 gram zout – 1 kopje water – 1 eetlepel olie. Ieder had zijn eigen taakje en mama mocht mengen. We maakten allerlei leuke figuurtjes uit het deeg, van kerstballen tot sterren en zelfs dino’s. Vervolgens ging het deeg voor 1.5 uur in de oven. Toen het afgekoeld was, hebben we nog de figuurtjes geverfd. Zoutdeeg is echt wel dé ideale manier om een leuke namiddag met je mini’s door te brengen.

Maak een winterwandeling

Zondag ochtend hadden mijn mini’s wat stress voor Kerst avond, ze waren wat ongeduldig voor de cadeautjes en de dag ging sowieso te traag voorbij gaan. We trokken onze wandelschoenen aan en zijn een mooie, koude wandeling gaan maken. We namen warme chocomelk mee voor onderweg en iets lekkers om te eten. Ook al was het koud, we hebben samen genoten van de omgeving en van die verfrissende wandeling. Wij waren naar Maasmechelen getrokken, Connecterra, een aanrader.

Een filmpje kijken

Amélie en Mathis staan te springen om naar de cinema te gaan. De jongens en de meisjes splitsen zich op deze keer. Mathis en papa gingen naar Coco en de meisjes zijn K3 Lovecruise gaan kijken. Snoepjes erbij, restaurant bezoekje om af te sluiten en onze avond was weer perfect! Coco blijkt trouwens een grote aanrader te zijn, Mathis liet zelfs weten dat hij af en toe een traantje moest wegpinken. Ook de K3 film is zeker een aanrader voor meisjes, een combinatie van zingen en acteren en een makkelijk te begrijpen verhaal met op het einde een prinses – perfect verhaaleinde voor Amélie.

Maak een schilderij

In de Action vond ik deze leuke schilderijtjes om zelf te beschilderen. Mathis en Amélie zijn er enthousiast mee aan de slag gegaan. Amélie schilderde een tafel, vrije interpretatie 🙂 Mathis maakte er best wat werk van. Hij maakte een muizenhotel, wat ik zelf super mooi vond!

mamablog vakantie

Zoek de Sneeuw op

Onze foto’s zijn van de laatste sneeuwbui, 2 weekjes geleden. Maar hoe blij zijn deze gezichtjes?!? Sneeuwt het in de Ardennen? Twijfel dan niet en spring je auto in want plezier verzekerd.

mamablog sneeuw

Jullie nog leuke tips die wij kunnen doen?

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: