vakantie

Vakantie time: La bella Italia

Heerlijk, de mini’s hebben vakantie en wij ook – toch 2 weekjes. Heerlijk genieten van dolce farniente in la bella Italia. Net als vorig jaar trekken we naar de Abruzzo streek, waar we gaan genieten van zon, zee, eten en mini’s. 

Op vakantie met mini’s

Op vakantie gaan met mini’s vergt toch wel een hele voorbereiding. Een kleine volksverhuis. 2 outfits per dag want mijn mini’s zijn niet de meest propere mini’s aan tafel, speelgoed voor in het water, speelgoed voor op het land en nog meer entertainment. De auto zit goed vol, maar op zijn minst gaan ze zich niet vervelen en kunnen we samen leuk spelen, kleuren, stickeren, met de poppen spelen en meer. Mijn mini’s zijn net als mama en papa fan van op reis gaan. Ze staan te poppelen om te vertrekken. En wij kijken er ook echt naar uit. Pure quality time samen, de kids zijn veel meer relaxed en alles verloopt allemaal veel vlotter dan thuis.

Ik voel ik voel wat jij niet voelt

HomeToGo heeft een onderzoek gedaan naar het effect van vakantie op kinderen (lees het volledige onderzoek hier). En zoals mijn mamahart al wist, heeft een vakantie niets dan voordelen en positieve effecten op de mini’s.

  • Eindelijk pure quality time: Op vakantie ben je 24/24 samen en moet er geen wasje gedaan worden of huis gepoetst, vaatwas leeggehaald of meer van dat. Nee, we doen gewoon 100% leuke dingen. Gaan op restaurant – wat de kids trouwens altijd leuk vinden, genieten van ijsjes, samen spelen, samen kleuren, van een lekker aperitiefje en meer van dat leuks.
  • Het blijkt bewezen dat een vakantie de hersenontwikkeling verder stimuleert. Dus een reden om nog wat extra vakanties te boeken! Vooral het ontdekken van nieuwe omgevingen, veel meer tijd om te spelen en in beweging te zijn is een plus voor je mini.
  • Het zou zelfs een impact kunnen hebben op het IQ van je kind. Say what? Kinderen leren omgaan in nieuwe situaties, leren nieuwe dingen, doen ontdekkingen, hebben geen stress en kunnen vooral bezig zijn met wat ze graag doen!
  • Creativiteit wordt gestimuleerd: als ik zie met wat Amélie of Mathis kunnen spelen op vakantie, hoe zij omgaan met de elementen die voorhanden zijn, geweldig gewoon. Van zandkastelen tot zelf verzonnen spelletjes.
  • Sowieso helpt het ons allemaal samen om even uit de drukte te stappen en onze familieband weer wat verder aan te sterken. Niets moet, alles mag. De kids krijgen meer vrijheid, mama en papa zijn wat minder streng en we proberen vooral iedere dag de dag te plukken.

Ik kan niet anders dan akkoord gaan en kijk er nu al naar uit om iedere bullet af te vinken.

Jullie al reisplannen? Indien niet check snel de site van HomeToGo, een onafhankelijke zoekmachine voor vakantiewoningen met meer dan 9 miljoen aanbiedingen in meer dan 200 landen. Wedden dat er iets voor jou bijzit!

Ohja, even melden dat jullie gedurende 2 weken weinig of geen blogberichtjes zullen kunnen lezen. Even de stekker eruit en écht op vakantie. Tot over 2 weken!

il pozzeto il pozzeto abruzzo abruzzo puddle jumper bergasol

6 gedachten over “Vakantie time: La bella Italia

  1. Heerlijk, wij zijn net terug uit bella Italia. Ook even helemaal niks en pure quality time. Mijn kids vonden het inderdaad heerlijk, het was voor ons de eerste keer zo ver over de landsgrenen. Maar het heerlijke weer, de ongedwongen sfeer van niks moet… dat is zo fantastisch? Een heerlijke vakantie toegewenst.

  2. Twee outfits per dag?! Respect, mens! Hier is het 1 outfit voor om de 2 dagen 😀 Dan lopen ze maar ne keer met ne vuile T-shirt rond, no way dat ik zoveel bagage meesleur/achteraf zoveel was en strijk doe 😀 Ik buig voor je 🙂
    Geniet keihard van jullie vakantie! :*

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: