vacansoleil

Vakantie vooruitzichten

Sommigen gaan me zot verklaren maar anderen gaan mij al laat vinden. Ja, wij zijn ondertussen druk in de weer met onze zoektocht naar een leuke vakantie – voor de zomer van 2018 – ja inderdaad. De media stond er al vol van, hoe mensen al volop aan het boeken zijn voor het reizen voor 2018 en ja, ook wij kunnen hier niet achterblijven. 

Plannen in het uiterste

Noem mij een freak in het plannen, ik ben maniakaal. Op mijn zomervakantie stippel ik altijd mogelijke reisplannen voor het jaar erna uit. Ik sluit meestal mijn vakantie af met een concreet plan. Het geeft mij een goed gevoel én er gaat echt niets boven een gezinsvakantie met pure quality time. Dus ik tel ieder jaar af tot het zomer wordt en wij weer op reis kunnen. Dus hoe concreter de plannen, hoe meer gemoedsrust en dus ook hoe meer ik alweer kan aftellen naar een nieuwe reis en quality time. Tot dit jaar. Het was het eerste jaar dat ik het niet wist, waar ik volgend jaar op reis ging gaan. Welk land, welk thema, hoe, … Ik voelde het niet.

Naarmate meer en meer mensen in mijn omgeving me lieten weten dat hun reisplan voor het volgend jaar al vast ligt – Yeah, er zijn nog maniakale planners in de wereld! – begon de druk te komen. En zo begon ook mijn zoektocht. En yes, wij weten wat te doen volgend jaar.

Vakantieplannen

  • Wij gaan sowieso ieder jaar naar Centerparcs. De kids vinden het er geweldig, het water, de diertjes, speeltuinen en natuurlijk die lekkere donuts in de ochtend die papa gaat halen. Ieder jaar gaan we er een weekendje naar toe en ja, ook deze voor volgend jaar ligt alvast klaar. We wisselen ieder jaar van park om het wat spannend te houden. Onze grote favoriet is les 3 forêts in Frankrijk. Heel erg groot park, mooie natuur, leuke huisjes en geweldig leuk speelparadijs. Maar eerlijk, in ieder park heb je tal van leuke dingen te ontdekken, lekker te eten en te genieten met je gezin!
  • Vacansoleil: Dit jaar hebben we voor het eerst op een camping gelogeerd en dat dat goed was meegevallen kon je al eerder lezen. Mathis is nog steeds super enthousiast over zijn reis naar Zwitserland en op zijn verlanglijstje staat opnieuw een camping tripje. Het mocht Zwitserland zijn maar een ander land was ook goed. Dus hier gaan dus zeker ook werk van maken. Een zomer vakantie op de camping zodat de kids contacten kunnen leggen met andere kindjes (iets wat ze dit jaar op reis gemist hadden) en waar we hopelijk dan wel gebruik kunnen maken van een zwembad. Kroatië of Frankrijk, dat moeten we nog beslissen.
  • De Rode Haan kwam ik toevallig tegen in mijn online zoektocht en we zijn verkocht. Wat een geweldig leuk concept. Een boerderij vakantie in het mooie Zuid-Tirol. Je hebt verschillende soorten boerderijen om te verblijven maar een vakantie in een veeteelt boerderij lijkt mij voor de mini’s te gek. Je loopt er rond tussen de diertjes, verblijft in een mooi appartementje, meestal is er nog een speeltuintje in de buurt én je hebt een uitzicht om U tegen te zeggen. Het aanbod is uitgebreid en we zijn momenteel nog druk in de weer met het kiezen van onze boerderij maar ik weet nu al zeker dat mijn kids dit geweldig gaan vinden. En ik weet ook zeker dat mama en papa gaan genieten van de verse producten die je op de boerderij kunt proeven.

Als ik naar dit lijstje kijk, weet ik al weer zeker dat mijn mini’s niet te klagen hebben. Dat we net zoals in 2017 ook in 2018 een prachtig reis jaar gaan beleven, op maat van mijn mini’s. Jullie nog tips van leuke kortbij of ver weg vakantie helemaal op kindermaat?

Centerparcs

centerparcs

vacansoleil vacansoleil vacansoleil

4 gedachten over “Vakantie vooruitzichten

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: