Nintendo switch

Vanaf welke leeftijd een Nintendo Switch?

Het was een beetje mijn schuld dat Mathis voor zijn Lentefeest een Nintendo Switch als cadeau kreeg. Iets met nostalgie. Ik herinner mij hoeveel plezier wij ermee hadden en kreeg hem snel warm voor het idee van een eigen spelcomputer. Boven mag een lentefeest cadeau voor mij wel een groot cadeau zijn, waarbij liefst iedereen samen legt. Een waardevol cadeau, waar je langere tijd plezier aan hebt. Maar is 6 jaar wel oud genoeg om met een spelconsole te starten?

Kiezen voor een Nintendo Switch

Ik ben altijd een Nintendo fan geweest. Wetende hoeveel tijd wij samen doorbrachten op de spelcomputer – samen met mijn broer – wist ik zeker dat dit cadeau een schot in de roos was voor Mathis. Het is een duur grapje, dat moet ik wel toegeven. De Nintendo is één ding, maar dan heb je nog een tweede controller nodig, een beschermhoesje voor onderweg, een screen protector én de spelletjes natuurlijk. Dus zijn Lentefeest was het ideale moment om dit cadeau te doen.
Het moeilijkste was de zoektocht naar geschikte spelletjes. Veel te veel keuze. En oh zo moeilijk als je er zelf niet meer echt in zit. Het eerste spelletje was simpel, Pokemon. Hij is er een grote fan van, heeft knuffelberen, kaarten en meer. Dus dit spelletje was om zijn lijf geschreven. Mariokart moesten we ook hebben, pure nostalgie voor deze mama. En last but not least kozen we voor Odyssey. Hét Mario spel bij uitstek. Mathis heeft er al paar keer mee gespeeld, maar deze laatste is misschien net nog een beetje te moeilijk voor hem alleen. Geregeld heeft hij wel onze hulp nodig. Ik ben al eventjes uit het hele spelconsole verhaal, maar het kriebelde al snel terug. Mathis ging slapen en deze mama ging meteen de Switch uittesten. Meer dan goed verklaard!
Hij heeft een handige tas om de Switch mee te nemen, want dat is echt wel dé reden dat deze spelconsole geweldig is. Je kan zowel op de tv spelen, als hem meenemen onderweg. Ik raad wel aan om een screen protector te kopen want met kleinere kids is dat toch wel aangeraden. In no time was Mathis dus aan de slag met zijn Switch. Je maakt een account aan – super handig trouwens is dat je dit kinderaccount kunt koppelen aan jouw ouderlijk account. Zo kan je controle houden over wat hij allemaal aankoopt & doet. In feite kies je gewoon een spelletje, steekt het in de console en je bent vertrokken. As simple as that.

Tijdslimiet

Dat was op voorhand voor ons een reden om de aankoop in twijfel te trekken. Hij is pas 6 jaar, we willen niet dat hij hele dagen op de Switch gaat hangen. Mijn man ontdekte de super handige app “Switch ouderlijk toezicht”. Je stelt in hoe lang hij mag spelen, op welke dagen van de week. Geen ruzie en discussie als het tijd is om te gaan slapen, maar de spelconsole geeft zelf aan dat de tijd op is.
Sowieso mag hij er in de week niet op. Het is nog maar de eerste week dat hij hem heeft maar heeft al iedere ochtend gevraagd of hij op zijn Nintendo mag. Misschien is het wat streng langs onze kant, maar net zoals er geen tv in de ochtend mag, vermijden we de Nintendo ook. Het is nu al genoeg gerush & gegrommel om hun op tijd buiten te krijgen. In de weekends mag hij de schade inhalen, maar nee, zeker en vast ook niet onbeperkt.
En dat hij fan is? Hij durft in de ochtend nooit alleen naar de woonkamer gaan, blijft altijd boven in zijn bed tot wij mee gaan. Behalve Pinkstermaandag – de dag na zijn Lentefeest. De Switch kon hem duidelijk bekoren. En mij ook! Odyssey lijkt me op het lijf geschreven 😉
Nintendo switch

Eén gedachte over “Vanaf welke leeftijd een Nintendo Switch?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: