nieuw huis

Verhuizen – aftellen en to do lijsten afvinken

Nog 59 dagen. 59 dagen tot onze verhuis naar onze nieuwe woning. En of het kriebelt. Nog zo veel dat moet gebeuren én al heel veel dat gebeurd is. In mijn hoofd dan toch. Een planner, jep, that’s my middle name. Verhuizen is simpel, het is aftellen en draait allemaal rond voorbereiding. Lang leve de to do lijstjes en beslissingen op voorhand. 

Verhuizen – Wat moet er nog gebeuren?

Nee, we zijn geen handige harry’s dus we hebben bewust gekozen voor een afgewerkt huis. Er moet op zich niet zo heel veel meer gebeuren. Het belangrijkste dat moet gebeuren is verven en behangen. Hiervoor hebben we familie opgetrommeld die ons komt helpen. Een nieuw, vers laagje zodat we er weer even tegen kunnen. Alles wordt wit en in de slaapkamers één detail muur. De planning is opgemaakt, hoe laat we iedereen verwachten en wat hun taken zijn. Je kan maar beter goed voorbereid zijn, beeld je in dat de mensen met de duimen staan te draaien…. 🙂

Nog belangrijk op de to do lijst – shoppen! Er moet nog zo veel gekocht worden om ons huisje terug een thuis te maken. Een slaapbank voor bezoek dat blijft slapen, een volledig nieuwe slaapkamer voor Mathis. Hij krijgt een 2-persoons bed zodat vrienden en zijn neefje kunnen blijven slapen. Sowieso is hij al 6,5 jaar dus vond ik het een beetje zonde om hem nu nog een klein bed te kopen.

Mathis kijkt dus erg uit naar zijn nieuwe slaapkamer – die we nog moeten kiezen. Aangezien hij in het eerste leerjaar zit, op het tweede tegen dat we gaan verhuizen zelfs, krijgt hij ook een bureau. Inclusief bureaustoel (blijkt super cool te zijn :-)). Het leukste aan al dat nieuw “moeten” kopen en het feit dat het zo lang duurt alvorens we verhuizen, is dat ik de tijd heb om de juiste keuze te maken. Alhoewel is de juiste keuze maken relatief, momenteel blijf ik twijfelen welke matras ik moet kopen voor zijn tweepersoonsbed. Er is zo veel keuze en mogelijkheden en eerlijk, ik zie door het bos de bomen niet meer. Foam, latex, veren, … Moeilijk kiezen dus. Hier ben ik dus nog niet uit. Ik ken alle woning website uit mijn hoofd denk ik! Inspiratie haal ik vooral uit Pinterest en interieur websites.

Plannen en regelen

De keuken is ook nog een belangrijk gegeven. Het zit gedeelte in de keuken is nu een lage tafel en we willen graag het eiland uitbreiden met een zit gedeelte. De keuken is wit, het graniet is zwart. Voor het tafelgedeelte denken we eraan om een composieten werkblad in het wit te nemen, om zo het wit-zwart wat te doorbreken. Enig nadeel van composiet is dat je er geen warmte op kunt zetten, wat dan wel weer kan met graniet. Maar composiet in het wit vind ik persoonlijk mooier. Bovendien gaan we een eiland maken waar we met 6 aan kunnen zitten. Het lijkt me veel praktischer, zeker naar de toekomst toe met 2 kids.

Verhuizen is vooral veel regelen én op tijd beginnen. Water, elektriciteit, verzekering stopzetten, … Praktisch valt er heel veel te regelen. We beginnen toch serieus af te tellen, ik tel af naar het verhuizen, naar het inrichten en hopelijk om dan ook snel te kunnen genieten met ons gezin van onze nieuwe woning. Nog veel te doen!

4 gedachten over “Verhuizen – aftellen en to do lijsten afvinken

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: