overleven

Verhuizen, laatste schooldag, vakantie en euh overleven

Onze knop staat op overleven. Ambetante kinderen wegens school moeheid, onze reis die nog verder gepland moet worden (1 week ligt vast, de rest moeten we nog zoeken) en een verhuis te regelen. Daarbij gepaard een huis dat over hoop ligt met verhuisdozen en ditjes en datjes. Ik, de controle freak, lijk niets onder controle te kunnen houden. Snel aftellen dus & deze laatste 2 weken overleven en dan hopelijk snel terug wat op adem komen en genieten.

Wij proberen te overleven

Zijn jullie kids ook altijd zo ambetant op het einde van het schooljaar? Heel erg moe en ja, gewoon ambetant. Ieder jaar in juni kom hun ‘school moeheid’ naar boven. En ja, de chaos in huis en de stress voor de verhuis zal er dit jaar ook wel iets mee te maken hebben. Mathis slaapt ondertussen op een matrasje op de grond, zijn kamer is verder leeg (hij krijgt alles nieuw), Amélie haar kamertje is ook al verder ‘uitgekleed’. Ze hebben elk een kalender waar ze dagelijks een vinkje zetten om zo mee te tellen tot de grote dag. De laatste schooldag is gelijk de dag van de verhuis… Organisatie ten top!

We zouden echt bijna vergeten dat wij een week na de verhuis op boerderij vakantie vertrekken. Dat we de tweede week nog moeten plannen. We hebben nog niets vastgelegd. We weten enkel dat we zeker naar Lego Land willen gaan. Bovendien is het moeilijk te plannen, we hebben momenteel nog geen idee in welke mate alle dozen gaan opgeruimd zijn in het nieuwe huis en in welke mate de to do’s afgevinkt gaan zijn. Dus of er überhaupt wel tijd is om die vakantie te verlengen?!

De verhuis mag nu ook wel dichter komen. We hebben het huis in januari gekocht dus ondertussen is het al lang wachten. Bovendien heb ik geen verlof tijdens de verhuis dus probeer ik alles op voorhand zo goed mogelijk in goede banen te leiden. Wat resulteert in leven tussen dozen. Gezellig is anders … En echt, ik weet niet waar al die spullen vandaan blijven komen. Ik blijf dozen te kort hebben én rommel te veel.

Leven tussen de dozen & to do’s

Bovendien kriebelt het om in het nieuwe huis aan de slag te gaan. Het huis is helemaal klaar, maar hier en daar moeten we wel nog wat opfrissingswerken doen. Zo moeten we alles een nieuw laagje verf geven, komen ze de kinderkamers behangen. Boven is de laminaat licht beschadigd dus zijn we aan het kijken om nieuwe laminaat te kopen. De kamers hebben nu een andere kleur dan de gang. Deze van de kamers vinden we heel mooi, die van de gang zou wat lichter kunnen. Maar dat kunnen we natuurlijk allemaal pas beslissen als we er wonen.

Er zijn beneden nergens gordijnen wegens geen inkijk, een hele aanpassing denk ik. Boven zijn er al gordijnen aanwezig maar twijfelen we toch voor rolluiken. Onze kids lijken met lange avonden in de zomer het moeilijk te hebben met in te slapen, het blijft te lang licht in hun kamers. Dus even afwachten of de gordijnen wel hun werk gaan doen. Het huis heeft bovendien een speciaal verluchtingssysteem, waardoor we altijd in een fris huis zouden moeten wonen – laat ons hopen dat dit een extra voordeel is. Alvast een besparing op een airco!

Een nieuw huis geeft ook kansen om nieuwe spullen te kopen… En dat is het leuke aspect! Ik wil het liefst zo weinig mogelijk speelgoed in de woonkamer dus hebben we een leuke tipi gekocht om dat te verdoezelen. Een nieuwe tafel en zetel en leuke spulletjes hier en daar. Op de wishlist staat sowieso nog een poortje zodat de kids niet van de tuin naar straat kunnen lopen.

En voor de rest? Wil ik genieten van de nieuwe omgeving, het nieuwe huis en van elkaar. Kan ik de tijd 2 weken vooruit duwen?

4 gedachten over “Verhuizen, laatste schooldag, vakantie en euh overleven

  1. Klinkt super spannend! Nog even volhouden. Hier verbouwingen bijna klaar. Normaal komen ze binnen een dikke week onze meubels leveren,hoera. Ik tel dus mee af ?.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: