Verkoeling bij zonovergoten dagen

Krijgen jullie jezelf en de kids afgekoeld deze dagen? We mogen niet klagen, we hebben een mooie zomer maar té is misschien ook een beetje té. De kids zoeken verkoeling, op verschillende manieren. Zomervakantie, maar te warm om buiten te komen doorheen de dag, het is eens wat anders dan die regen altijd. Hoe wij op zoek gaan naar verkoeling bij zonovergoten dagen?

De kids zoeken verkoeling

Net zoals zo vele anderen gingen ook wij zoek naar verkoeling de afgelopen dagen. En die vonden wij op verschillende manieren.

De kelder

In ons nieuwe huis hebben we een kelder, van een groot gedeelte hebben we een speelruimte gemaakt. Al het speelgoed van de kids staat er, samen met een zetel. We hadden nooit gedacht dat ze er zo vaak zouden vertoeven maar met dit warme weer waren ze er niet uit weg te slaan. Uren speelden ze onder hun tweetjes en met vriendjes. Ze konden er lekker rommelen en het allerleukste was natuurlijk dat het er super fris was. Een perfect toevluchtsoord dus. En een zetel en oude tv gaf nog extra mogelijkheden, we maakten er geregeld een echte cinema zaal van. Filmpje op en ze waren weer even stil en konden even terug op adem komen.

Water

Er gaat niets boven lekker gekoeld water drinken. Wij plukken munt in de tuin, voegen het toe aan het water en laten het een nachtje trekken. De dag erna hebben we heerlijk gekoeld & lekker fris water. Kleine tip laat de kids meehelpen of het munt plukken, dan zijn ze fier als een gieter en gaat het drinken van water eens zo gemakkelijk. Zorg bovendien voor een drinkfles, zo controleer je beter of ze wel voldoende water ophebben – toch wel heel belangrijk met dit weer. En ja, aangezien ik bij Contigo werk kan ik alleen maar zeggen dat deze beste zijn 🙂

Waterspeeltafel

Water en kinderen is heel vaak een perfecte combinatie, vooral als ze kunnen spetteren en deugnieterij uithalen. De speeltafel van Little Tikes wordt hier dan ook heel erg vaak bovengehaald. Mathis is 6 jaar en had zeker evenveel plezier als zijn zus met de tafel, het is dus de investering waard want ze kunnen er echt lange tijd spelen. Opvallend is dat alle vriendjes die kwamen spelen, ook direct aangetrokken werden tot de speeltafel. Een grote hit dus. Bovendien als ze er ermee beginnen te spelen, zijn ze er lang mee bezig. En ja, ze eindigen gegarandeerd keer op keer met een natte outfit. Lachen geblazen. Voor hun toch!

verkoeling verkoeling

Ijsjes

Niets zo lekker om te verkoelen dan een ijsje. Niet ver van ons vandaan is een lekkere ijsjeszaak. We zijn er dus dagelijks gepasseerd voor een lekker bolletje ijs. Ik kan de kids met niets anders zo veel plezier doen dan een bolletje ijs. En het werkt nog eens verfrissend ook!

verkoeling

Hoe zorgen jullie voor verkoeling?

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: