skiën

Voor het eerst skiën brengt stress met zich mee!

Aftellen naar vakantie, dat doen we allemaal wel denk ik. De nachten aftellen én werkdagen tot het eindelijk zo ver is. Op voorhand beginnen met lijstjes te maken én ruim op voorhand beginnen met die valies te vullen. Maar deze keer lijkt een beetje anders. Het aftellen is er, het lijstje ook. Alleen ook nog een pak onzekerheid. We gaan voor het eerst als gezin skiën en dat zorgt voor veel vragen. 

De voorbereiding

Ik kan niet zeggen dat ik totaal niet voorbereid ben. Ik heb tal van blogs en informatieve sites gelezen om te zorgen dat ik mijn lijstje om mee te nemen kon vervolledigen. Een eerste ski vakantie vergt trouwens veel meer voorbereiding dan enkel dat lijstje samen voegen. Niemand van ons had dan ook maar iets om te gaan skiën. We moesten dus op zoek naar ski kleding, ski helmen, brillen en veel meer van dat. Die spulletjes zijn gekocht en zitten al klaar om gedragen te worden.

Volgens mezelf hebben we de perfecte samenstelling gedaan van beter ski materiaal met spullen van Decathlon. De kids groeien zo snel dat er echt wel items zijn waarvoor het zonde is om geld aan te geven. Idem voor ons trouwens op dit moment. Wie zegt dat wij volgend jaar opnieuw op de latten staan?

Waar dan die stress vandaan komt?

Welk weer gaat het worden? Gaan de kids het niet te warm of te koud hebben? Hoeveel kleren neem ik mee voor de avonden en neem ik dan ook nog speelgoed mee of ga ik ervan uit dat er genoeg te doen is in het hotel? De kids hebben één ski pak met tal van fleece truien en thermisch ondergoed. Maar wat als ze nu net weer die ene ski broek vuil maken? Moet ik er misschien meer meenemen?

Ga ik überhaupt kunnen genieten van de ski vakantie wetende dat mijn knie het meermaals laat afweten? En wat als ik ga vallen? Ik kan me geen ‘thuis blijf periode’ permitteren op het werk momenteel. Gaan de kids het leuk vinden? En gaan ze ’s morgens niet te moeilijk doen als we ze afzetten? En En En…

Het onbekende ja euh zorgt toch wel voor stress, wat niet maakt dat ik er geen zin in heb. Deze ski vakantie is mijn eerste verlof dag van het jaar en ik tel nu al de dagen af. Zal ik dan maar even die stress laten voor wat het is en alles nemen zoals het komt? Ik ga op een berg zitten, hopelijk met een beetje zon – niet te veel -, ik ga après-skiën, lekker eten én proberen om niet te veel te werken. Mooier kan het uitzicht niet zijn, toch?

Outfit stress

De grootste stress blijft toch wel komen van die uitrusting die nodig is. De kids die zo veel nieuws nodig hebben om de sneeuw te trotseren. Bovendien weet je niet of het mega hard gaat sneeuwen of als er al veel sneeuw gaat weg zijn. Mijn goede voorbereiding bleef ook hier een vraagteken.

Mathis zijn skijas en broekpak komt van Dare2b. Een degelijke outfit is zeker voor kids belangrijk want je wilt niet dat ze koud hebben op de berg. Bovendien heeft deze outfit alles wat kids nodig hebben, zijvakje voor de skipas, kap, zakjes voor zakdoeken, binnenzakje voor centjes voor de dagen dat ze samen met de skischool gaan lunchen én waterdicht. Het allerbelangrijkste. Daarnaast hebben beide kids én mama nieuwe sneeuwlaarzen aangeschaft.

Moon boots, dé referentie als het aankomt op sneeuwlaarzen. Mathis koos voor een blauwe versie, typisch jongens toch? Ik heb deze trouwens gevonden op de site van Snowboot experts. Heel vaak weet ik wel goed wat ik wil maar eerlijk weet ik niet direct waar ik het kan kopen. Daar komt het online shoppen waar mega goed van pas! Mathis heeft trouwens zijn laarzen al meermaals kunnen uittesten. De sneeuwval van een paar weken geleden was een goede test. Super warme voeten op weg naar school én sneeuw proof! Klaar om te skiën dus.

skiën

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: