Voorbereiding op la rentrée

Langzaamaan is het mooie liedje uit, maken we ons opnieuw klaar om er weer een nieuw schooljaar tegenaan te gaan. Om mijn mini nieuwe dingen te laten ontdekken, in contact te komen met nieuwe kindjes en meer van dat leuks. We nemen afscheid van wat een geweldige mooie zomer was (buiten het weer gerekend dan).

5 weken heb ik kunnen thuisblijven bij mijn kids, 3 weken in la bella italia doorgebracht, bezoekjes aan de cinema, de dierentuin, aan vrienden, op restaurant, op kampjes en nog meer van dat leuks. De zomer was top. Alleen jammer genoeg zo snel voorbij. De kids genieten van het langer opblijven, van ronddollen, van onverwachte fietstripjes naar de speeltuin, van niets doen en alles mag en vooral van het profiteren bij de grootouders.

Langzaam leggen we de zweep er terug op en of dat nodig is! Terug de regels van ons huis in het spel brengen en dat gaat niet altijd van een leien dakje.

Hoe begin je daarmee, je mini voor te bereiden op school?

  • Vroeger gaan slapen: zo simpel maar de eerste pijler om de ‘terug naar school’ mood op punt te krijgen. Geen goede nachtrust, is een slechtgezind kleuter en is gegarandeerd om problemen vragen. Dus langzaam bouwen we de klok terug af, iedere dag wat vroeger gaan slapen om zo terug het ritme van volgende week te vinden. Gelukkig is Mathis deze week op ridderkamp en ’s avonds bekaf, waardoor hij niet echt protesteert als hij naar bed moet.
  • Praten: de pijler om mijn mini voor te bereiden op het naar school gaan. Hem vertellen wat er te wachten staat, wie er in zijn klasje zal zitten, hoe de juf gaat noemen, dat hij naar de opvang moet gaan en meer van dat. Iedere dag opnieuw zodat hij volgende week donderdag paraat staat. En zijn belangrijkste vraag is iedere keer opnieuw welk koekje hij dan mee mag nemen!? Het leven door een kinderbril kan toch soms oh zo eenvoudig zijn.
  • School stuff uitkiezen: Het maakt het allemaal net dat beetje eenvoudiger en leuker in de ogen van je mini als ze met een nieuwe boekentas de speelplaats kunnen oplopen, met natuurlijk een nieuwe brooddoos en drinkbeker. Dit jaar zijn het dino’s bij ons, een mooi vervolg op de draak en de ridders van de jaren ervoor.

En dan rest ons enkel nog het mentaal voorbereiden van de mama en papa. De mini die weer naar een hoger klasje gaat, die lijkt te groeien als kool. Wij die opnieuw vroeger ons bed uit moeten, die opnieuw op zoek moeten gaan naar de routing in huis, die ’s morgens in de weer zijn met brooddozen, koeken en fruit doosjes. Er is één geluksmomentje in de voorbereiding van het terug naar school gaan dit jaar… Na 2x slapen kunnen we alweer genieten van een deugddoend weekend om vervolgens in no time terug in onze routing te zitten zonder er nog bij stil te moeten staan. *Het leven zoals het is*

Duivenhuis Duivenhuis brooddoos-olifant-blauw-blafre

Eén gedachte over “Voorbereiding op la rentrée

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: