Waar gaat de wereld toch naartoe

Waar gaat de wereld toch naartoe. Vroeger, in mijn jeugd kreeg ik dit te horen omdat de ‘jeugd’ begon te computeren, op gsm’s bezig was, begonnen te switchen van job en begonnen hun dromen na te jagen. Dat was vroeger.

De wereld van vandaag

Vandaag is iedereen in shock. “Waar gaat de wereld toch naartoe”. Dit slaat niet meer op de naïeve of droom realiserende tieners, jongeren en oudjes, nee vandaag gaat dit over zaken waarvan we dachten dat ze enkel in de donkerste steden van Amerika konden gebeuren. Zijn wij eigenlijk wel ergens nog veilig? Durven wij nog te reizen en onze kids de wereld te tonen? Durven wij nog onze kids te vertellen wat er in deze wrede wereld aan de hand is? Durven wij nog naar grote evenementen en leuke gebeurtenissen gaan zonder stiekem achter je te kijken of je niets verdacht ziet? Durven wij nog? Durven wij nog dromen van een vreedzame toekomst?

Het blijft ons achtervolgen, iedereen wordt de mond gesnoerd, iedereen is gedegouteerd en toch en toch en toch blijven zij hun spelletje spelen en winnen. Samen staan we sterk, samen blijven we geloven dat we WEL rechten hebben, dat we WEL tegen hun durven ingaan en dat we WEL nog durven dromen, dat we WEL nog kunnen genieten van het leven.

Dat zijn we ze verschuldigd,

De slachtoffers

RIP PARIS

Peace for Paris

Samen sterk

Waar gaat de wereld toch naartoe

5 gedachten over “Waar gaat de wereld toch naartoe

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: