vakantie

Waarom op vakantie gaan met mini’s, geen RUST vakantie is

Op vakantie gaan is voor veel mensen het resultaat van weer een jaartje hard werken. Op vakantie gaan is heerlijk, niet alleen voor mama maar ook voor de mini’s. Nieuwe dingen ontdekken, extra veel quality time, lekker eten en drinken en al eens iets meer door de vingers zien. Maar ook je mama geduld moet je zo nu en dan eens bovenhalen op vakantie, ja ook daar.

Liefste engeltjes

Ik klaag niet hoor, ik heb mijn vakantie gehad. Mijn batterijtjes zijn weer opgeladen en ik heb weer tonnen energie. Ik voel me weer even herboren, op en top goed met mijn bruin getinte huid en mijn beach haren. En dat niet alleen, ik kan zelfs ’s morgens mijn mini’s 5 minuten eerder gaan afzetten zonder schuldgevoel bij de oma, gewoon omdat ik ze ‘al genoeg gezien heb’ de laatste dagen. Toch raar wat 2 weken non-stop met je mini met een mama doet… En vooral benieuwd hoe lang het duurt alvorens ik me weer schuldig ga voelen.

Ieder jaar opnieuw heb ik de stiekeme hoop dat mijn kids engeltjes gaan zijn op vakantie, dat mama haar geduld eens niet op de proef wordt gesteld, bovenal dat mama eens tijd krijgt om haar reeks Goed Gevoel boekjes van het afgelopen jaar te lezen. Ik vraag me vaak af waarom ik ook al weer dat abonnement heb genomen? Oh ja, voor die gratis pan van Green pan die eigenlijk veel te klein is om te gebruiken. Helaas maar vooral gelukkig gelukkig, ook op vakantie ben je mama en heb je 2 bengels rondlopen die na een jaartje met minder aandacht, mama’s volledige aandacht willen.

Mama, mama, mama, mama

En toch geeft een vakantie zo veel meer rust in je mama zijn. Je bent als mama veel relaxter, geen huishouden dat op je wacht, geen wasjes die gedaan moeten worden. Enkel jij en je mini’s & liefste man natuurlijk. Doordat alles op je eigen tempo kan gebeuren, heb je ook veel meer energie. NEEN dit wilt absoluut niet zeggen dat je meer slaap krijgt, uitslapen is ook helaas niet voor vakantie! De eerste 3 nachten in een ander bed krijg je gratis en voor niets extra weinig vakantie, in een extra slaperige bui. Lang leve de namiddag dutjes! Wat wel is, op vakantie ben je een veel creatievere mama, bloemenkettingen maken, wolfje spelen in het zwembad en meer van die gekke spelletjes. Been there, done that. Maar rust? Die heb je pas als je terug begint te werken.

Onze vakantie was leuk ontspannend en vol plezier. Maar eerlijk, hoeveel keer er mama geroepen wordt op een dag is niet te tellen. Ze zijn over enthousiast, willen het maximum uit hun dag halen dus komen je skills als multitasker weer perfect boven. Water halen in de zee, onderweg nog een surfplank dragen, snel Mathis verder helpen met de opgave van zijn oefenboek, terwijl het fruit wassen en op tijd de drinkfles open zetten. Deze super mama kan het allemaal.

Stiekem vind ik het allemaal leuk, maar keek ik toch weer iedere dag uit naar de namiddag. Als manlief samen met de mini’s het bed in trok en ik ze pas 2u later weer terug zag verschijnen. Ik probeerde mijn ‘vrije tijd’ zo optimaal mogelijk te benutten: Instagram onveilig maken, tussendoor lezen, nog snel wat meloen eten, hier en daar wat opruimen en heel soms eens even wegdromen. Dat was even ‘mama vakantie’, iedere dag opnieuw. Heerlijk.

Grenzen aftasten

De laatste 2 dagen van de vakantie was ik mijn allerliefste mini’s liever kwijt dan rijk. Kleine ettertjes waren het opeens, die alles deden wat niet mocht! Die echt mama haar geduld tot het uiterste testen. Weg rust, weg ‘ontstress’ fase en weg geduld. Oh ja, ook na 2 weken vakantie ontstaat er gewenning en blijkbaar worden een 2-jarige en 5-jarige ook het zwembad leven en het ijsjes leven beu.  Wat wel waar is, is dat je als mama veel relaxter bent en alles al meer in perspectief kunt zien, maar toch. Soms vraag je je hardop af waaraan je dat verdient dat je engeltjes zulke bengels zijn. Wat dacht je van dit?

 • Ze kregen geen genoeg van bommetje springen, “vangen mama”. 1 keer, 10 keer, 30 keer, ze bleven gaan.
 • In het water springen en inderdaad, pipi moeten doen. Heel leuk als je dan doorweekt met je mini je huisje binnen moogt gaan. Druppels? Plassen vol ja.
 • Ze willen testen hoe ver mama gaat op restaurant. Kruipen boven op speeltoestellen en nee, niet in de juiste richting nee, 1 hap eten en buikpijn hebben. Als alles opgeruimd is, wenen dat je honger hebt
 • Of op resto de handtas van mama leegmaken want ja een resto is daar de ideale plaats voor. Mooie rode lippenstift opdoen met een laagje lippenbalsem over, het spiegeltje erbij en klaar. Wetende dat de Italianen al zot waren van mijn belissima biondo deed ze zelfs met lippenstift de harten sneller slaan.
 • Vertrekken in België met de auto en na exact 10 minuten de volledige draagbare DVD installatie ontmantelen – i kid you not.
 • Dekens die niet goed lagen, ook niet na 100 pogingen om ze goed te leggen en nee zelfs niet één uur later.
 • Amélie sprong als een echte in het water, ging met haar hoofdje onder, deed een ‘bommeke’ en meer van dat. Maar onder de douche? De hele buurt kon meegenieten van haar gekrijs.
 • Wie mag langs wie zitten op restaurant? Belangrijke beslissing en zo stonden we altijd een 5-tal minuten stoelendans te doen alvorens we konden zitten.
 • Geen 5 minuten mocht ik liggen, honger, dorst, een boekje, voorlezen, iets dat viel,…

Het toppunt? Hoe ver ze ook gingen in het opzoeken van de grenzen, samen hebben ze geweldig mooi gespeeld. Geen ruzies, maar samen spelletjes gespeeld, elkaars fantasie verder helpen ontwikkelen. Het was leuk om te zien hoeveel ze genoten van de reis, samen zijn, alles dat lekkers en het vele plezier samen. Ook wij hebben genoten, non-stop met de mini’s bezig geweest en vele leuke dingen gedaan. Maar mag ik dan nu aub vakantie?

vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie

4 gedachten over “Waarom op vakantie gaan met mini’s, geen RUST vakantie is

 1. Hahaha! Sorry mag ik het grappig vinden? Ik hoop dat jij er achteraf ook mee kan lachen. Kids… ze halen het bloed van onder onze nagels maar we zien ze zo graag! Gek toch dat die mini’s van ons niks verkeerd kunnen doen (achteraf bekeken dan) 🙂

  1. Je mag het absoluut lachwekkend vinden 😉 Als ik het teruglees tovert het ook al een lach op ons gezicht. Het blijft iets magisch, het opvoeden van een kind 🙂

 2. Heerlijk verhaal en zo herkenbaar. Die van mij zijn inmiddels iets ouder en dat wordt steeds makkelijker ?

  Leuk om te lezen,Dank je wel!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: