werken

Waarom werken leuk is

Dat werken zo slecht nog niet is… Nee, ik denk niet iedere dag zo maar grotendeels van de tijd kan ik mij wel vinden in wat ik hele dagen doe. Mijn job is mijn uitlaatklep, kan ik mij helemaal in uitleven. En laten we eerlijk zijn, als je kiest om te werken kan je maar beter gelukkig zijn. Je spendeert er meer tijd dan thuis met je gezin.

Waarom werken leuk is?

  • Ik moet niet 3x per dag eten opkuisen dat op de grond valt
  • Gelukkig houden mijn collega’s ook afstand waardoor mijn kleren gewoon een dag meegaan
  • 1 uur lunch pauze is meer me-moment dan je op een hele dag met je mini’s thuis kunt verwachten
  • Ik kan zelf mijn latte macchiato opdrinken zonder dat er een mini mijn hele melkschuim komt stelen
  • Op het werk ben ik het die mag rommel maken op mijn bureau, niemand die mij op de vingers komt tikken.
  • Ik kan langer dan 5 minuten op mijn stoel blijven zitten
  • En wordt af en toe nog eens getrakteerd op wat lekkers.

Het lijkt met de haren getrokken, maar zo denk ik echt wel vaak over mijn job. Het is mijn plaatsje om weg te vluchten, waar ik nog eens ik kan zijn. Ik ben gepassioneerd in mijn job en kan mij absoluut geen leven zonder voorstellen. Bezig zijn, actief zijn, vooruitdenken I like it. Werken is vooral ook leuk om met anderen samen te zijn, om wat te kletsen, gek te doen, een koffietje te drinken of ’s middags wat mee te gaan eten.

Het geeft mij uitdaging en voldoening. Het maakt mij actief en geeft mij dat duwtje om ’s avonds die momenten samen extra te waarderen. Het zorgt ervoor dat ik een goede mama ben. Want die uitlaadklep, die heb ik nodig.

Bwa momemten

En nee, dat is nooit alleen maar zonneschijn. Als je mini ziek is en je die ene meeting hebt opstaan waardoor je iemand anders moet optrommelen. Als je in het buitenland zit en je mini’s huilen dat ze je nooit meer willen zien want je bent er nooit (wat trouwens in kleuter taal een zwaar overdreven uitspraak is). Als je een project tot een goed eind moet brengen en de eindmeet veel te snel te dichtbij komt. Als je met je handen in je haar zit of eens een fout maakt. Zo momenten zou ik niets liever doen dan weglopen.

Ik sta er niet alleen voor. We zijn een grote linie, mama’s die én werken én kiezen voor een gezin. Die én presteren in hun job én in het weekend fulltime mama zijn. Het idee alleen al dat werken leuk is, helpt ons in onze gemoedstoestand niet waar?

Eén gedachte over “Waarom werken leuk is

  1. Eens! Maar je hoeft je niet te verdedigen dat je werkt hoor :). Naast mama ben je ook nog gewoon die vrouw die ergens voor geleerd heeft en/of een job heeft waar ze blij van wordt. Zichzelf in blijft ontwikkelen. En voor mij betekent het ook financieel onafhankelijkheid en luxe. Ook wat waard!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: