Waarom wij een bezoekje aan Bokrijk de moeite vinden

Het was de eerste keer dat wij samen met de kids een bezoekje aan Bokrijk brachten. Dat ligt trouwens bij wijze van spreken in onze achtertuin maar toch waren we er nog nooit geraakt – in het museam dan toch. De speeltuin kennen ze maar al te goed. Ik moet bekennen; de huifkar, huisjes van vroeger, oude ambachten of spelletjes. De nostalgie die Bokrijk te bieden heeft doordringt niet alleen volwassenen. Wat hadden we plezier afgelopen weekend.

“Een ontbijtje”

Als je mijn kinderen gelukkig wilt maken moet je gewoon het magische woord ‘ontbijtje’ gebruiken. Dat klinkt voor hun als muziek in de oren. Lees koffiekoeken gaan vreten & sapjes gaan drinken – in overvloed. We proberen het zo nu en dan eens te doen, een ontbijtje. Dus onze ochtend naar Bokrijk kon niet beter starten voor mijn mini’s. Een tafel vol lekkers in het Koetshuis – dat trouwens nu overgenomen is door Lunch Garden. Vers brood, confituur van de eigen fruitbomen, versgeperst sinaasappel en nog te veel om op te noemen.

Waarom wij een bezoekje aan Bokrijk de moeite vinden?

Veel, heel veel is er te doen in Bokrijk. Mathis en Amélie zijn ondertussen op een leeftijd gekomen dat we grotere, educatieve uitstappen kunnen maken. Bokrijk heeft zowel hun als ons aangenaam verrast. Het park is groot, er is veel, heel veel te ontdekken – genoeg triggers voor de kids om het leuk te houden dus. Een bezoekje aan een oude school, de Kerk van toen of de oude speelzaal. Springtouwen ontdekken die je langs het parcours vindt of de totem paal opklimmen. Uitdaging genoeg.

In het huisje van de imker kan je honing van de plaatselijke bijen proeven. Of in de schuur niet veel verder kan je zelf aan de slag gaan en potten bakken, vogelhuisjes maken of zelfs je eigen schilderswerkje maken.

Deze zomer staat Bokrijk in het teken van Bruegel. Zo genoten we van een zomer theater. Super grappig uitgevoerd. Let wel, af en toe de oortjes van je mini’s toe houden is een vereiste! 🙂 Hieraan gekoppeld kan je de expo bezoeken en je vereenzelvigen met een levensgroot schilderij van Bruegel – Meer dan Insta-worthy gemaakt.

Inleven in de tijd van toen

Mathis en Amélie stonden allebei te popelen om deel te nemen aan een workshop. Zo heeft Mathis samen met papa een vogelhuisje gemaakt & gingen Amélie en mama aan de slag om een echte rugzak te maken. Niet veel verder dan de workshop schuur, was de speelzaal. Een ontdekking van allemaal oude familie spelletjes. Ik kan alleen maar herhalen hoe leuk en plezant dat was. De kids gingen helemaal op in hun spelletjes waarin we echt wel de hedendaagse versie herkenden!

De dieren die je her en der vindt zijn vooral voor iets jongere kinderen een leuke aanvulling. De herder die passeert met de schaapjes of geitjes die her en der verspreid staan. En hoe kan je je beter inleven in de tijd van toen dan met eten? Juist ja… een Bruegel plankje.

Qua afstand is het allemaal perfect te doen – ook voor jongere kindjes. Daarnaast heb je een beloning binnen handbereik liggen! Na de ontdekking van het museum liepen we de speeltuin op. De kids hebben zich daar verder uitgeleefd. En mama en papa konden even op adem komen en bijpraten. Zin gekregen in een bezoekje? Alle details op de website van Bokrijk.

Zebrazonderstrepen Bokrijk

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: