Sinterklaas

Wat als Sinterklaas niet bestond

Wat als Sinterklaas niet bestond? Die vraag stelden wij ons vorig jaar. Sinterklaas heeft zo’n impact dat hij zo nu en dan echt wel het verschil maakt. Het verschil tussen flink zijn of stout zijn, tussen luisteren of de eigen wil doorzetten. Sinterklaasperiode? I love it!

Wat als Sinterklaas niet bestond?

 • Dan had ik geen mega enthousiaste mini’s die uren kruisjes zetten in boekjes, fotootjes uitknippen en op een blad plakken.
 • Dan had ik ook deze periode geregeld avond discussies over eten
 • Als Sinterklaas niet bestond kreeg ik deze periode mijn kids niet zo vroeg in bed
 • En zouden ze in het weekend nooit zo lang slapen
 • Zou ik geen reden hebben om mijn kinderen te doen luisteren met dreigementen dat de Sint alles ziet
 • Dan had ik geen reden om het kind in mezelf boven te halen, stiekem cadeautjes te gaan shoppen en de tafel te versieren met wat lekker
 • Dan had ik helemaal geen reden om aan die lekkere chocolade en speculaas te zitten, too much weet je wel
 • Had ik geen drijfveer om hun te laten luisteren
 • Dan hadden ze geen reden om hun schoentjes niet op te ruimen.

Wat een mega geweldige magische tijd. Mathis & Amélie genieten zo van de Sint periode. Ze hebben elk enkele zeer mooie cadeaus gekregen. Bovendien moeten we onze tour naar de rest van de familie nog maken. Veel te verwend noem ik dat.

Schoencadeautjes

Sinterklaas

Het allerleukste, spannendste is vooral de aansleep naar de Sint toe. Hoe de kids aftellen om hun schoentje te mogen zetten. Hoe verwonderd ze in de ochtend zijn als er wat lekkers en een klein cadeautje klaarstaat. Mathis en Amélie zijn verwend geweest vooral met heel wat lekkers. Mathis is een chocolade man dus was zooo blij met zijn eerste letter in chocolade met discodip. Amélie daarentegen kreeg speculaas om zelf te versieren, een belevenis in haar ogen.

Nog op zoek naar leuke kleine speelgoedjes? Heb je de nieuwe hype van waterparels al ontdekt? Mathis en Amélie zijn grote fan van poppenkast dus waren het meest blij met de handpop van de Sint en zijn paard, maar in plaats van hen te gebruiken voor de poppenkast, zijn ze zelfs in hun bed beland.

Ik hou mijn hart vast voor volgend jaar. Mathis is dan 8 jaar, de kans bestaat dat hij de magie gaat verbreken en zowel zijn als mijn hart breekt alleen al met de gedachte. Nog even genieten dus.

Sinterklaas

3 gedachten over “Wat als Sinterklaas niet bestond

 1. Onze zoon heeft het hele concept nog niet door maar de Sint komt hoor. Wel enkel op 6 december. Geen schoentjes op voorhand.
  Geniet van die heerlijke tijd!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: