mis aan de babytijd

Wat ik mis aan de babytijd

Of er een derde baby kwam? Het antwoord was toen heel onduidelijk (lees mijn blog hier). En ja, iets in mij zou graag nog eens zwanger zijn en een baby vertroetelen, maar we hebben beslist dat dubbel en dik te doen met de kindjes van vrienden. Enkel de deugd, zonder de lasten. En toch, zo’n baby brengt heel vage herinneringen op, wat ik mis aan de babytijd?

Wat ik mis van de babytijd

Ik heb er altijd intens van genoten, van dat thuis zijn met een baby. Ik had tijd voor koffie, tijd voor Netflix, tijd voor gewoon wat rond te hangen en vooral heel veel tijd met mijn mini. Zalig. Het besef dat je dat nooit meer hebt, zo veel quality time met je mini’s is soms wel moeilijk. Het leven in handen nemen en eens niet geleefd worden, dat was zalig. Spontaan leuke uitstapjes doen, iedere avond vers eten op tafel, ik zat zeker en vast op een roze wolk. En er zijn nog meer dingen die ik ga missen.

Thuis zijn

Thuis zijn was voor mij dé grootste zaligheid van het krijgen van een baby. Na 2 dagen was ik terug in de weer, ging ik de stad in, genoot ik van alles en nog wat. Ik heb intens genoten. Bij Mathis was ik 6.5 maanden thuis, bij Amélie 4 maanden. Een zalige periode, die mij heel veel quality time gaf! Quality time met mijn familie, met vrienden, met mezelf! Wakker worden en een dag voor je hebben waarin je alleen maar deed wat je leuk vond. Een baby vertroetelen. En ja hoor, mijn baby’s waren ook niet altijd engeltjes. Maar zelfs daarvan kon ik genieten, zeker als ik ze ’s avonds in de armen van mijn man kon duwen!

Genieten van de kleinste dingen

Met een baby in huis is het zo eenvoudig om stil te staan bij de kleine dingen des leven, om te genieten van kleine dingen die gebeuren. Je baby zijn eerste glimlach, wanneer hij een nachtje doorslaapt, brabbelt, een speelgoedje vasthoudt en meer. Zo veel redenen om instant gelukkig te worden.

Afhankelijkheid van mama

Nog een leuke voor mama, baby’s zijn zo afhankelijk van mama. Een zaligheid. Knuffelen, de baby dicht bij jou, geen geruzie of discussie. Uren je baby op je arm, ermee rondlopen, 100-en foto’s maken voor het familie album. Ook als ze groter worden en verlatingsangst krijgen, waarbij ze niet uit de buurt van mama willen gaan. Stiekem mis ik dat wel eens. Mijn kids blijven knuffelberen maar nu is het eerder wachten tot zij zin hebben in een kus of knuffel terwijl als ze zo klein zijn, je ze de hele dag door kunt ‘opeten’.

Wat missen jullie van de babytijd?

7 gedachten over “Wat ik mis aan de babytijd

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: