Babytijd

Wat ik mis van de babytijd

Mijn baby is geen baby meer. Oh soms mis ik wel de babytijd, toen mijn mini’s nog veel meer afhankelijk waren van mama. Toen mama min of meer alles in de hand had en toen er veel meer tijd was om samen te genieten van niets doen en bij elkaar zijn.

Om op te eten

Hoe je het ook draait of keert, baby’s zijn om op te eten. Mathis wordt al 6 jaar over 2 maanden, de tijd dat ik dus voor het eerst mijn baby’s in mijn handen hield is al een eeuwigheid geleden. Net zoals dat met bevallen gaat, vergeet je alle moeilijke momenten en denk je enkel nog aan alle positieve noten. Nee, mijn mini’s waren niet de makkelijkste mini’s – zeker niet bij de verborgen reflux die beide hadden, met flessen Zantac als gevolg. Maar in slaap vallen met een baby op je buik is het heerlijkste wat er bestaat.

Wat ik mis aan de babytijd?

Baby’s kan je de hele dag door knuffelen, niemand die wegloopt of protesteert.

Baby’s leren de mama’s multitasken: papfles geven en Netflixen – een perfecte combi

De snelheid van de ochtenden – die je bij baby’s grotendeels zelf in de hand hebt.

Die heerlijke geur van een baby, er gaat werkelijk niets boven een baby geur.

Een baby is een geweldig excuus om niet naar een fout feestje te moeten gaan of om zelfs niet meer in die broek te passen.

Baby’s maken nog geen ruzie met broer en of zus

Stilte – Baby’s praten niet (buiten nu en dan een stevige huilbui door)

Baby’s geven je tijd voor latte macchiato en voor vele bezoekjes aan vrienden en familie zonder dat je 20x moet zeggen niet doen, pas op, blijf eraf.

Baby’s geven je 4 maanden ontspanning (zo heb ik dat alleszins 2x ervaren)

Baby’s kunnen nog niet klimmen en klauteren en denken nog niet dat ze de hele wereld aankunnen, waarna ze gegarandeerd pardoes op de grond vallen met dé grootste huilbui forever achterna.

Baby’s willen nog niet kiezen wat ze aandoen en zijn content met alles wat jij uit de kast haalt.

—-

Hebben jullie die babytijd als leuk ervaren? Missen jullie die tijd of was je blij dat hij zo snel mogelijk voorbij was.

Babytijd Babytijd

3 gedachten over “Wat ik mis van de babytijd

  1. Heerlijk!
    Hier loopt ondertussen een bijna-kleuter rond (nog één maand) en dan mis ik soms ook wel een aantal babymomenten.
    Rustig douchen of make-up opdoen zonder dat hij je achterna gerend komt, geen discussies over eten, het feit dat hij ‘nee’ nog niet kon zeggen.
    Levi was een droombaby en eigenlijk is hij ook een droompeuter, altijd al geweest. Het is nu dat die eigen wil komt opzetten dat ik voor het eerst doortastend moet zijn en dat heb ik de afgelopen 2 jaar veel te weinig kunnen oefenen.
    Wij gaan momenteel voor een tweede kindje… ik kijk echt uit naar die babyfase. Want het was toch echt een fantastische tijd die (oh cliché) veel te snel voorbij is.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: