gelukkige mama

Wat mij een bijzonder gelukkige mama maakt?

Mama zijn, het doet wat met een mens. Ik ben een gelukkige mama. Meestal toch. Het leven van een mama is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat moet ik jullie zeker niet vertellen. Maar dat mijn mini’s een absolute meerwaarde zijn in mijn leven, dat kan ik niet ontkennen. Wat mij een bijzonder gelukkige mama maakt?

Wat mij een bijzonder gelukkige mama maakt?

Ik word vaak overvallen door geluk, door verbazing, door magie. Mijn mini’s kunnen mij voor niets aan lachen brengen, mijn hart laten bonzen. Liefde, dat leer je kennen bij de geboorte van je mini’s. De liefde van een mama is er eentje die moeilijk te omschrijven valt. Ik ben een mama. En gelukkig!

– De magie en alles wat daarbij hoort

Mama worden doet wat met een mens. Je kinderen die je betoveren, de uitdagingen, de geluk momentjes. Magie, dat is de enigste verwoording die ik heb. Magie in je dagdagelijks leven, magie die je mini’s bij je oproepen. Kijk naar de eerste tekening van je liefste mini en je weet welk gevoel ik bedoel!

– De verwondering die mijn mini’s mij bezorgen

Niet alleen de conversaties, wat zij allemaal kunnen, maar vooral hoe bijzonder slim en doordacht kleine kids zijn. Mijn mini’s verrassen mij op de meest onverwachte momenten. Net zo vaak ik verwonderd ben door hun kunnen, zo vaak geraak ik sinds kort verwonderd door kleine dingen in het leven. Het maken van pannenkoeken en twee helpende handen hebben die over gelukkig zijn, knuffelen in de zetel, samen een spelletje spelen of gewoon op de grond hangen en je mini’s je laten gebruiken als trampoline.

– Hoe zij hun liefde tonen

Ik smelt, iedere keer op nieuw. Mijn mini’s die knuffels komen geven. Mathis die een ‘cadeautje’ heeft voor mama. Een aanloop neemt en mij plat knuffelt. Dat is genieten, dat zijn smelt momenten. Telefoneren met de mini’s en afsluiten met I love you. Of als ze ruzie maken over wie naast mama mag zitten, massage momenten van mijn mini’s en nog meer van die geweldige momenten die mij doen glimlachen over mijn heel lijf.

Het moederschap is genieten van kleine geluksmomenten, om je te laten verrassen en vooral om te leven alsof iedere dag je laatste is. Genieten, samen spelen tijd doorbrengen, praten en elkaar onderdompelen in de magie van het mama zijn.

Zo mooi kan het moederschap zijn.

3 gedachten over “Wat mij een bijzonder gelukkige mama maakt?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: