wat te doen met overtollige paaschocolade

Paaseitjes, in alle grotes, vormen, vullingen en smaken. In overvloed, zelfs nog van een jaar geleden… oeps. Paaseitjes rapen bij ons, bij de oma’s, meter en peter. Het staat gewoon gelijk aan overdaad.

En dus hoog tijd om iets te doen met de eitjes en ze langzaamaan te laten ‘verdwijnen’. Ik ben op pinterest op zoek gegaan naar manieren om je eitjes te consumeren in allerlei baksels & heb 2 favorietjes – getest én goedgekeurd.

Zelfgemaakte chocolade croissants

Er gaat niets boven een lekker croissantje op een zondag ochtend. Meestal moet je u naar de bakker reppen – op vaak een te vroeg uur want anders is alles op. Soms genieten wij zelfs van zo’n lekker lui weekend, dat we niet de energie vinden om ons ook nog naar de bakker te slepen. én dus waren “homemade” chocolade croissants de oplossing. Homemade als in gemaakt door zoonlief.

Heel simpel, je gebruikt een blikje croissant deeg & maakt gebruik van enkele lekkere eitjes uit de paaskom. Wij hebben gekozen voor eitjes met praline vulling. Je legt gewoon 2 eitjes in de croissant, rolt hem op. Doet wat eigeel op de bovenkant om een bruin kleurtje te geven en bakt af volgens de verpakking. Ik moet jullie niet vertellen dat deze überlekkere croissants snel op waren!

croissant croissant croissant

Marmercake

Daarnaast gezien we toch de ongezonde toer op waren, hebben we ook nog een lekkere zelfgemaakte marmer cake gemaakt. Heel simpel en heerlijk van smaak. Wat heb je nodig?

4 eieren
200 gr zelfrijzende bloem
200 gr suiker
140 gr boter
150 gr chocolade

1. Meng de eieren met de suiker, daarna het mengsel luchtig opkloppen.

2. Voeg de gesmolten boter toe en klop het geheel tot een schuimig mengsel.

3. Doe daarna de gezeefde bloem bij het mengsel en opnieuw goed mengen.

4. Schep één derde van het deeg in de bakvorm.

5. Voeg bij de overige 2/3den van het deeg de gesmolten chocolade en giet dit mengsel ten slotte over het andere deeg.

6. Bak de cake ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

én geniet…. van een cake onderonsje en een lekker tasje koffie.

marmercake chocolade

Beestige groeten

Ook leuk om te lezen