Wedding #2 De weddingplanner

Een weddingplanner is nog niet zo geïntegreerd in onze samenleving. Voor veel mensen is het iets ‘Amerikaans’, ver van mijn bed show. Onze zoektocht naar een weddingplanner ging niet zo heel vlot. Ik denk dat je er in België een 30-tal hebt. En daar wij niet onmiddellijk in een grootstad wonen, waren de meeste niet eens uit de buurt.

Toen we in eerste instantie de familie informeerden dat wij graag met een weddingplanner zouden samenwerken kwam er nogal wat negatieve reacties! Niemand die het snapte, het is toch leuk om een huwelijk te organiseren en iedereen ging helpen. Ja iedereen- ik hou hun bij deze aan hun woord.

De voornaamste reden voor ons om een weddingplanner onder de arm te nemen was voor de organisatie van de dag zelf, ik heb geen zin om op mijn uurwerk te kijken en te zeggen komaan mensen, we moeten naar daar of daar of dit of dat! Ik heb ook geen zin om de decoratie zelf in orde te brengen en nee ik heb ook geen zin om zelf op zoek te gaan naar alle leveranciers en contractjes en ditjes en datjes. En alzo hebben we enkele contacten gehad met huwelijksplanners. Het was een eye-opener, het was leerzaam en bij sommigen zelfs schokkerend. Op het einde van de rit mag je een nog zo mooi verhaal, zulk goed idee in je hoofd hebben van wat je wilt en vooral niet wilt, er blijft maar één vraag in de lucht hangen en dat is “wat is je budget”. Wij hebben weddingplanners gezien die beweerden dat ze met ons budget onze droom konden waarmaken, vandaag weten wij dat dat idee onhaalbaar was/is of we hadden anderen die simpelweg zeiden wij starten pas vanaf €40 000. Yes, €40 000. Al lagen ze in mijn tuin voor het rapen, dan nog zou ik het niet spenderen aan een trouwdag, maar dat ter zijde.

Ik moet wel bekennen dat wij 100% gevonden waren voor het idee om voor een weddingplanner te gaan. Ik ben er tot vandaag zeker van dat ik de dag iets geruster ging beleven. We hebben alleen jammer genoeg niemand gevonden waarmee we 100% de klik voelden én dat we beseften dat het plan realiseerbaar is. Ik ben ervan overtuigd dat de juiste mensen wel rondlopen in België en ben er nog meer van overtuigd dat het aanbod verder zal uitgroeien. Ik denk alleen dat het nog even zal duren eer zij al hun successen bouwen want je merkt toch wel aan de generatie voor ons, dat zij het zien als iets van een “ver van mijn bed show” dat alleen maar geld kost en geen toegevoegde waarde heeft. Waarmee ik het totaal niet eens ben. Maar continue je eigen verhaal moeten verdedigen is ook vermoeiend. En alzo zijn we geëindigd in een scenario waar wij wel van links naar rechts moeten lopen, waar wij wel moeten contractjes afsluiten en wij wel moeten op zoek gaan naar leveranciers en ditjes en datjes. En al die hulpvaardige familieleden? Daar wacht ik nog steeds op… één ding is zeker, het zullen zij zijn die ballonnen gaan blazen en decoratie gaan plaatsen terwijl mijn hubby en ik een grote fles champy kraken. Ik heb trouwens altijd gezegd dat op mijn trouw niemand iets in de pap de brokken heeft, maar ik hierbij stellen dat ik gefaald heb?

Of het plannen van een huwelijk leuk is? Dan weet ik je op het einde van het jaar te vertellen…

Voor zij die gaan trouwen en nog op zoek zijn naar informatie omtrent weddingplanners:

House of weddings

House of weddings

The perfect wedding

the perfect wedding
The perfect wedding

For lovers

For lovers

6 gedachten over “Wedding #2 De weddingplanner

 1. Wij hebben ook trouwplannen, maar zijn zelf bezig met het organiseren. Een weddingplanner gaan we niet onder de arm nemen omdat ik stilletjes hoop dat ik er zel één kan worden…
  Wat ik wél denk te doen is een goeie vriendin van mij – die haar hulp al meermaals heeft aangeboden – aan te stellen als “ceremoniemeester”. Zij mag op de klok en de bruidskindjes letten. Alleen moet dat nog deftig afgesproken worden.

  1. een vriendin als ceremoniemeester is een goed idee! Ik heb er ook al aan zitten denken. Alleen voor de kids denk ik om een babysit te nemen, dan is iedereen toch een beetje meer op zijn gemak. Je eigen trouw regelen is wel een ideale test om te zien of weddingplanner worden iets voor jou is!

   1. Ik ga die vriendin vragen omdat haar twee dochters bruidsmeisjes zullen zijn. Het is dus vooral voor ‘overdag’ dat ze hen in het oog moet houden. Wat zij met hun kinderen doen tijdens het avondfeest moeten zij weten, maar wij gaan onze kinderen rond een uur of tien laten ophalen door een babysit zodat ze in hun eigen bedje kunnen gaan slapen. 🙂

    Wanneer is jullie trouwdatum? Misschien kan ik bij jullie ook al ‘proeflopen’? 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: