Wedding #3 De Jurk

Hét allerbelangrijkste voor iedere bride to be: de Jurk. Kleur, lang, kort, breed, aansluitend, schouders open, open rug, decolleté, kant, … Zo veel vragen die beantwoord moeten worden, zo veel mogelijkheden en vooral zo veel geld. 

Voor zo ver ik mij kan herinneren heb ik gezegd als ik op een dag trouw, wil ik een kleed van Linea Raffaelli… én zo gebeurde. Je hebt een aantal winkels van hun verspreid over Vlaanderen liggen en hebben een aanbod om U tegen te zeggen. Het walhalla van de trouwjurk. Ze gaan ver in hun mogelijkheden en passen alle kleedjes aan je wensen aan. Een extra bloem of de bloem weg, korter, langer, sleepje weg of sleepje erbij, je kan het zo gek maar niet bedenken.

én toch, zit je daar met knikkende knietjes. Ik, een trouwjurk? Ik heb toch wel geleerd dat er een aantal belangrijke criteria’s zijn waarmee je rekening moet houden om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Waar moet je rekening mee houden?

  • Laat budget niet de beslissende factor zijn. Kies een aantal trouwjurken uit waarvan je weet dat ze ergens rond jouw budget vallen, maar laat de kostprijs zeker niet de bepalende factor zijn. Je wilt geen “had ik maar” gevoel hebben op D-day
  • Onderga! Het is een heel gek gevoel om opeens jezelf in een trouwjurk te zien. Zet het van je af en geniet want zelfs het passen van je trouwjurk en de blik aanschouwen van de mensen die mee zijn is een ‘once in a lifetime’.
  • Denk op voorhand na wat je wilt, maar sta toch open voor suggesties. Eerlijk? Ik heb een trouwjurk die zelfs nooit in mij is opgekomen. Nooit gedacht dat ik daar mooi in zou staan en voilà het is mijn uiteindelijke keuze geworden.
  • Luister naar je gevoel (en niet naar je verstand). Als jij het wauw gevoel hebt, glinstering in je ogen hebt en eigenlijk die jurk niet meer uit wilt doen, dan weet je dat je goed hebt gekozen.
  • Bekijk het totaalplaatje. De meeste trouwboetieks bieden ook de schoenen en juwelen aan & het helpt alleen maar om het finale plaatje te zien. Ik heb effectief de schoenen en accessoires gelijk ook aangeschaft.
  • Neem niet te veel mensen mee, hoe meer mensen hoe moeilijker de beslissing. Ik had mijn mama en beste vriendin mee. De mensen waarop ik kan vertrouwen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Die eerlijk zijn in het zeggen dat iets mooi is of minder mooi. 1 jurk heb ik welgeteld 1 minuut aangehad, we voelden allemaal hetzelfde.

Het was een geweldige ervaring… Je raakt er bovendien niet van uitgepraat dus zijn wij samen gaan klinken op de jurk met een lekker glaasje. Even de stress loslaten. Weeral iets afgevinkt op de checklist.

linea-raffaelli linea-raffaelli linea-raffaelli linea-raffaelli linea-raffaelli-bridal-mariee-sposa-noivias-novia-brautkleid-robe-wedding-dress-collection-da49ebd1bb561b95df61fdbc6b46ff9f

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: