quality time

Weekends zijn voor quality time

Weekends, you got to love it! Geen ‘gemoet’, alleen maar genieten, dingen doen die we willen. Soms is dat heel veel, soms is dat niets. En laat niets doen nu ook eens heeeel erg leuke quality time zijn.  

Is het weekend al begonnen?

Apero tijd

Op vrijdagen begin ik extra vroeg zodat ik mooi op tijd kan stoppen. Vrijdagen zijn er om het weekend goed in te zetten. Om 16u trek ik de werkdeur dicht en kijk ik al uit naar ons wekelijks aperitief momentje. Wat lekkers voor iedereen, even overlopen hoe de dag was of samen in de zetel hangen en kijken naar een filmpje. In de zomer durven we wel eens picknicken in eigen tuin. Om vervolgens ongezond eten te gaan afhalen en verder te hangen en liggen. Dat is het begin van een top weekend. Helaas is daarvoor in de week te weinig tijd & daarom koester ik die vrijdagen zo.

Het lukt niet vaak met de hobby’s van de kids maar op vrije zaterdagen trekken we altijd naar de ontbijt bar. Is het omdat de kids zich daar kunnen uitleven in de zoetigheid of voor het samen zijn? Voor mij is dat pure luxe, puur genieten. De ongedwongen sfeer, de gezelligheid die een koffiebar heeft, familietijd zoals hij moet zijn. Op de meeste zaterdagen als de kids wel hobby’s hebben, houden we het bescheiden in de ochtend met een snel ontbijtje. Maar die dagen lunchen we wel uitgebreid.

We proberen op zaterdagen ook altijd iets leuks te doen, om samen iets te beleven. Onlangs gingen we naar de speeltuin of op andere dagen gaan we samen boodschappen doen (niet goed voor mijn budget!). Of spelen we samen gezelschapsspelletjes. We bakken eens koekjes, met meestal wat geruzie over wie wat mag toevoegen of hoeveel ze er mogen eten of ze mogen helpen bij mijn avondeten. Wat we ook doen, het is gewoon vooral belangrijk om samen te zijn, daar snak ik echt naar na een weekje werken.

Maar er is meer buiten quality time

En moest je denken dat wij alleen maar luieren en niets doen?

Oh nee… Tussendoor doen we ook de was. Moet ik minimum 2x eten per dag op tafel toveren, ruimen we minstens 2x de tafel én grond op. Val ik geregeld over speelgoed of andere rommel die blijft rondslingeren, moeten de boodschappen gedaan worden, de tuin onder handen genomen worden en vergeet ik waarschijnlijk nog een waslijst. Genieten van de kleine momenten dus…

quality time

 

 

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: