weekly snaps

Weekly snaps #3 de belevenissen van Zebrazonderstrepen

Weer tijd voor een weekly snaps. Alweer de laatste week van oktober, iets met tijd & snel… Het eindejaar is nu echt in zicht en het lijkt nog maar gisteren toen 2017 voor de deur stond. 

Maandag

weekly snaps

Weer werken tijd. Ik stond extra vroeg op, om 5u20. De reden? Ik wou al lang nog eens genieten van een rustig badje en ’s avonds is het vaak zo hectisch dat het er niet van komt. Dus extra vroeg opstaan om relaxed aan de dag te starten. Dat was wel buiten mijn 2 mini’s gerekend… De rust verdween als sneeuw voor de zon, we kregen ze maar niet wakker (alhoewel Amélie al om half 7 in slaap gevallen was en Mathis om 7u). Ze waren nog dood moe en dus ook dood vervelend. Niet zo plezant, maar door zo ochtenden moet je heen. ’s Avonds waren het wel engeltjes en hebben we samen leuk gespeeld. Mathis is helemaal in de ban van Pokemon dus ik moet dringend een cursus gaan volgen denk ik, hoe hij die namen kent en het spel van de kaarten speelt – Oh my.

Dinsdag

weekly snaps

Dinsdag is altijd even alle hens aan dek. Na de school crost mijn man naar de zwemles, waar ik rechtstreeks van het werk naartoe rij. Ze hadden niet veel zin in de opvang in de ochtend dus ben ik speciaal wat later gaan werken. Helaas wilt later werken ook zeggen dat ik langer moet werken. Mathis zat al in het zwembad toen ik toe kwam. Van het zwembad crosten we terug naar huis . Mijn mini’s hebben een leuk cadeautje van Garmin gekregen en we waren nog maar juist thuis of er ging een alarmpje af op hun nieuwste horloges. Tijd om naar bed te gaan dus. Ik moet wel zeggen dat dit alarm goed helpt om eindeloze discussies uit de weg te gaan. Ze duwen het zelf af en weten dan perfect hoe laat het is. Het geeft hun meer inzicht in de tijd.

Woensdag

weekly snaps

Mijn schoonouders kwamen op de mini’s passen, wat voor mij zalig is. Ik kan die dag in alle rust opstaan want er moet niemand klaargemaakt worden om op tijd af te zetten aan school, geen boekentassen gemaakt worden én geen eten voorbereid worden. Sinds mijn flexibele uren op het werk, probeer ik op zo dagen om 8u te starten aan mijn werkdag, dan kan ik om 17u naar huis en dat is echt een wereld van verschil. Amélie en ik speelden ’s avonds met het winkeltje, ze vindt dat altijd heel erg leuk. Om de beurt in het winkeltje staan, de kassa bedienen en natuurlijk centjes betalen. ‘S avonds deden mijn man en ik een try-out van de escape room die ik zelf in elkaar gestoken heb. We gaan vrijdag op teambuilding weekend met het werk en er was duidelijk nog wat werk aan de winkel.

Donderdag

weekly snaps

Mathis had Halloween op school vandaag. Hij koos voor zijn Star Wars outfit. Hij leefde zich nogal in… Zelfs kleine zus had bij momenten schrik. Hij is op zn zachst gezegd nogal euh fel. Na school had hij tekenacademie waar hij ook verkleed naartoe ging. Het was ook tijd voor zijn eerste rapport. Toch een beetje spannend. Hij doet het heel erg goed! Hij blijkt alleen een kleine speelvogel te zijn en heeft wat tijd nodig om wat te bewegen en niet de hele dag aan zijn lessenaar te zitten. Waar ik me helemaal in kan vinden. En ik? Ik was blij toen het eindelijk avond was want ik holde van de ene meeting in de andere. ’s Avonds moest ik nog alle voorbereidingen doen voor mijn weekendje weg en was ik blij toen ik neer kon ploffen op de zetel.

Vrijdag

weekly snaps

Een druk weekend dus, we gingen met het werk op teambuildings weekend. Naar een geheime locatie die we tot op vandaag niet wisten. We moesten allemaal eten en een activiteit voorzien en vrijdag avond was het als eerste aan mij de beurt. Ik had het mezelf gemakkelijk gemaakt met pita broodjes en als activiteit had ik een escape room in elkaar gestoken. Niet zo heel uitgebreid, maar kort en krachtig. Er was een haard dus alhoewel het er echt koud was buiten, genoten wij van het vuurtje. De avond was plezant, de nacht was kort. We zaten trouwens in een heel erg afgelegen plaatsje met amper internet, serieus afkicken voor mij.

Zaterdag

weekly snaps

Zaterdag was het veel te vroeg ochtend. Na het ontbijt gingen we een wandelingetje doen in de omgeving, die echt heel erg mooi is. Helaas wou mijn knie weer niet meewerken en ben ik terug naar het huisje gewandeld terwijl de rest verder de omgeving ging uitkammen. Ik genoot binnen van het vuur en keek terwijl nog Jane The Virgin. Ik kan niet stoppen met kijken, gelukkig dat ik er enkele had gedownload. Het was een weekend vol ongezond eten, ’s middags hotdogs, ’s avonds gourmet en tussendoor nog wat chips. Namiddag hadden we nog een activiteit buiten en hebben we toch een beetje de koud moeten trotseren. ‘S avonds eindigden we de avond met een quiz, die bij momenten toch wel heel erg competitief was. Maar gelachen hebben we.

Zondag

weekly snaps

Zondag was de nacht nog korter dan de nacht ervoor. Zelfs met het uur te verzetten. We namen ontbijt op het gemakje, kaarten wat en toen was het tijd voor een geheime activiteit. We gingen rodeo rijden. Iedereen viel er na een paar seconden af. Best wel grappig om te zien. En toen was het eindelijk tijd om terug naar mijn mini’s te gaan. Mathis zat juist op de Chiro, maar Amélie stond mij al op te wachten. We keken samen wat iPad, ik kreeg heel veel kusjes en knuffels. We eindigden het weekend met frietjes – om de ongezonde toon verder te zetten.

Nu een weekje vakantie voor de mini’s, helaas niet voor mij. Hebben jullie vakantie en leuke plannen?

3 gedachten over “Weekly snaps #3 de belevenissen van Zebrazonderstrepen

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: