boerderij vakantie

Wij gaan op boerderij vakantie!

Wij kijken nu al ongelooflijk uit naar de zomervakantie, we gaan namelijk op boerderij vakantie in Zuid-Tirol. Toen ik toevallig De Rode Haan online tegenkwam met een uitgebreid aanbod aan boerderij vakanties, was onze zomervakantie snel geboekt. De streek, het concept en die geweldig mooie authentieke verblijfplaatsen. Het kriebelt. 

De kids zijn even enthousiast als ons. Een boerderij vakantie, kan je je een vakantie inbeelden die nog meer op maat van kinderen is? Wij kijken er zo hard naar uit omdat we nu al weten dat zij zich echt rot gaan amuseren.

Een boerderij vakantie say what?

Het concept is simpel, je slaapt op een boerderij mét de luxe van thuis. Je kiest om te beginnen de boerderij: veeteelt, wijnbouw of fruitteelt. Wij kozen bewust voor een boerderij vakantie met aanwezigheid van dieren. Mathis en Amélie zijn weg van dieren, het idee dat zij kunnen rondlopen tussen de koeien, kippen, konijntjes en meer lijkt hun nu al geweldig.

Een boerderij vakantie gaat natuurlijk verder. Wakker worden, dieren horen, de levendigheid van een boerderij meemaken, een handje helpen met het voederen, het ‘productieproces’ van kaas, yoghurt en meer van dichtbij meemaken.

We gaan naar Vinschgau

De keuze was groot en vooral heel erg moeilijk. Wat vast stond was dat we sowieso een boerderij met dieren wilden én gelegen in Vinschgau. En zo kwamen we uit bij boerderij Grushof. Voor kinderen is er ongelooflijk veel te beleven, de boerderij light in een natuurpark op 1250m hoogte. Een uitzicht om U tegen te zeggen, ik weet waar ik mijn ontbijtje iedere ochtend ga nemen. En ik mag er niet om liegen, maar die ontbijtmanden die ’s morgens gaan staan blinken voor de deur verlekkerden mij nu al. Bio producten, verse eitjes, yoghurt en meer. Dat is vakantie, wakker worden, genieten van lokale producten, verser dan vers.

We zijn momenteel onze reis al een beetje aan het voorbereiden om te kijken wat we echt heel graag willen doen met de kids. Een wandeling zal zeker en vast niet ontbreken, net als een bezoekje aan Vinschgau (bekend van de kerktoren die uit het water piept!), ik heb al enkele leuke recreatie parken ontdekt & hoop lekkere restaurants in de buurt te vinden. Ja, ik ben een planner… Mijn tripadvisor lijst met resto’s is gemaakt.

Waarom wij zeker weten dat dit een leuke vakantie gaat worden?

Er zijn echt zot veel redenen om fan te worden van een boerderij vakantie! En dat terwijl we nog niet eens geweest zijn! Dé belangrijke reden voor je mini’s is ongetwijfeld het boerderij gegeven.

  • Het aanbod van De Rode Haan bevindt zich in de streek van Zuid-Tirol. De regio is prachtig, de foto’s doen me al watertanden. Ik ben er zelf nooit geweest, maar de foto’s online beloven alvast heel wat.
  • Kinderen en dieren, een perfecte combinatie
  • De vrijheid die ik voel alleen nog maar bij het zien van het huisje, de omgeving en het gezin.
  • Het is een persoonlijke vakantie waarmee ik wil zeggen dat je ook echt contact hebt met de mensen van de boerderij, de kinderen kunnen samen spelen en meer.
  • Er is alles aanwezig om je mini’s te entertainen, schommels, zandbak, speelgoed, …

We moeten nog even geduld hebben, maar eerlijk het kriebelt behoorlijk!

boerderij vakantie boerderij vakantie

4 gedachten over “Wij gaan op boerderij vakantie!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: