Wij gingen de boom in & plukten appels.

Al 3 jaar probeerde ik ons aan te melden om te gaan appels plukken, de boom in te gaan zoals het evenement noemt. Helaas altijd zonder resultaat, het was zo snel vol dat ik de kans niet had om ons tijdig in te schrijven. Dit jaar hadden we onverwacht een meevallertje. En konden we dus afgelopen weekend de boom in! Wij gingen appels plukken. En met het lente zonnetje was het zelfs bakken op de weide. 

De boom in

Een leuk initiatief, de boom in. De appels die overblijven aan de hoogstambomen mogen geplukt worden. Er staat een sap mobiel die vervolgens de heerlijk vers geplukte appels perst tot appelsap. Het leek mij een hele belevenis voor de kids en daarom trokken we dus afgelopen zaterdag de weide in. Ze drinken graag appelsap én eten graag appeltjes. Het proces van de boom tot dat lekkers in hun glas leek mij wel de moeite waard. Ook voor mama!

Het was zalig zomers warm, misschien zelfs een beetje te warm voor de kids daar in de weide. Gelukkig hadden we veel schaduw van de appelbomen. We kregen een kruiwagen mee en 2 grote bakken om de appeltjes te verzamelen. Er hingen best nog veel appels in de boom, wel wat hoog maar dat maakte het natuurlijk net heel leuk. Het weer heeft toch duidelijk ook wel wat roet in het eten gegooid, ongelooflijk hoeveel rotte appels er op en in de boom hingen. Het was dus een euh hindernis parcours om op je benen te blijven staan.

De boom in

Plukken maar

De boom in

Mathis snelde naar de eerste ladder en overwoog zijn angst op hoogte, Amélie bleef mooi met de voetjes op de grond. Zij ving de appeltjes die papa uit de boom ‘sloeg’. We hadden gelukkig een lange stok gevonden om te gebruiken en probeerden allemaal onze slag te slaan. Van echte grote appels tot de mini’s. Ze vonden het super leuk om de appeltjes te vangen en te verzamelen. En om van boom tot boom te lopen.

Eén grote blauwe kist hebben ze vol geplukt, daarna was het genoeg geweest voor hun. Stiekem weet ik wel waarom! Ze hadden zin in appelsap en konden volgens mij de verleiding niet meer weerstaan. We leverden de appels in aan de sap mobiel, waarbij ze instant geperst werden. Waarbij het sap gescheiden werd van het vruchtvlees. De tonnetjes met vers appelsap werden gevuld. En stonden even later thuis op de kast te wachten op 2 ongeduldige mini’s. Troebel, vers appelsap, zonder toevoeging. Heerlijk!

De boom in De boom in

Eén gedachte over “Wij gingen de boom in & plukten appels.

  1. Ik herinner mij vooral het kersen plukken als klein kind.
    Op de terugweg kwamen wij in een forse onweersbui.

    Nu nog eet ik met plezier kersen.

    Vrolijke groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: