Rode Haan

Wij gingen op boerderij vakantie met de Rode Haan

Zomervakantie, you got to love it! Wij gingen eens een a-typische vakantie (voor ons toch) doen. We gingen niet aan dat zwembad liggen maar gingen voor een vakantie helemaal in het teken van de kids. Met veel afwisseling, veel mogelijkheden en waarbij genieten van elkaar hét belangrijkste was. Wij gingen op boerderij vakantie met de Rode Haan. 

Vakantie en kids is heel vaak de perfecte combinatie. We zijn gewoon om dagen door te brengen op het strand en of zwembad, met enkel water en een speeltuig als afleiding. Veel kids zijn daar misschien mee voldaan, maar niet die van mij… Na een paar dagen worden ze het zo beu als koude pap. En ja, dan eindigt dat meestal in ruzies. Ruzie met zus/broer maar ook met papa & mama. We waren er vorig jaar al uit dat we dringend een nieuw concept moesten bedenken voor onze gezinsvakantie.

Rode Haan

Op boerderij vakantie met de Rode Haan

En zo kwam ik in mijn zoektocht terecht bij de Rode Haan. Zuid-Tirol, adembenemende streek met veel meer dan enkel zwembaden. Prachtige boerderijen waar je kon overnachten, inclusief dieren & hemels ontbijt.

Het concept is mooi, Rode Haan helpt lokale boeren. De mannen aan het werk op het veld, de vrouwen die voor de kids zorgen & het vakantie huis runnen. Extra inkomsten, sociaal contact & zekerheid voor de huurder dat hij goed terecht komt. Rode Haan is niet enkel de organisatie waar je je vakantie kan boeken, het is een kwaliteitslabel. Aan de reviews op de site te lezen, gingen we goed terecht komen.

Grushof

Ons verblijf lag hoog op de berg. De eerste rit naar boven was even slikken. Maar dat raak je snel gewoon. En wauw dat uitzicht. Adembenemend, ik kreeg er geen genoeg van. De bergen, het groen, de nevel maar ook de sneeuw in de verte. Wauw. We verbleven in een prachtig huisje. Helemaal in de Zuid-Tirolse stijl zoals je dat kan verwachten, heel veel hout. Het was bovendien best fris in het huisje alhoewel het buiten ook vaak tegen de 30 graden was.

Het leuke is dat de kids daar vrij konden rondlopen. De ezel, paardjes en geiten wachten hun iedere ochtend op met luid gebalk als beloning. De zandbak en schommel waren een schot in de roos. Ze konden geen kwaad en hadden er veel te doen, dat alleen al was een verademing voor mama en papa. Iedere ochtend starte bovendien met een ontbijtje – vers van de pers. Verse confituur, fruitsap van siroop van de vruchten die overal rondom het huisde groeide, koffieke en verse yoghurt. Ook eitjes al had je soms wel pech als de kippetjes hun best niet deden en er maar één eitje in de ontbijtmand lag :-). Vers dus!

Rode Haan

Genieten in het kwadraat

Heel leuk is ook de ligging van Grushof. Gruns is zeer dichtbij – een middeleeuws stadje met een leuke piazza en overheerlijke ijsjes. Maar ook 2 zwembaden in de buurt, start punten voor wandelingen en meer. We reden altijd max 30 – 40 minuten om op onze locatie te geraken.

De omgeving is prachtig, maar daarover in een volgend bericht meer. We hebben genoten. Van namiddagen aan het zwembad, van actieve ochtenden, van lang aperitieven en de vele ijsjes. Deze vakantie was anders voor ons maar heeft ons als gezin wel wat meer quality geboden. Samen op pad, samen dingen doen, samen genieten. Voor herhaling vatbaar. Check zeker ons filmpjes hieronder van ons verblijf! Zelf een bezoekje brengen, check de site van de Rode Haan!

Rode Haan Rode Haan Rode Haan

10 gedachten over “Wij gingen op boerderij vakantie met de Rode Haan

  1. Ik vind het slim dat je ontdekte dat de huidige formule niet werkte, en dat je dus een andere mogelijkheid zocht. En superfijn dat die wel goed werkte!

  2. Wat leukk! Weer eens compleet iets anders dan normaal
    Dat moeten wij ook eens doen als mn zoontje wat ouder is

  3. Wat ziet het er mooi uit daar! Wij zijn ook dol op dit soort dingen, had van deze nog nooit gehoord maar ga hem zeker onthouden.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: