Vacansoleil

Wij gingen op vakantie met Vacansoleil – TIP

Saarburg, op slechts 2,5u rijden van Bilzen. Zo dichtbij en oh zo onbekend – voor ons allesinds. Het was Paasvakantie vorige week en we keken al lang uit naar ons weekje vakantie. Mijn eerste vakantie van het jaar. Ik had weinig tijd gehad om voorbereidingen te treffen, laat staan om uit te zoeken wat er allemaal te beleven viel. We gingen op vakantie en ‘gingen wel zien’. 

Op vakantie naar een camping

Ik ben een luxe paardje op het gebied van vakanties. Geef mij een goed bed, een eigen badkamer, lekker ontbijt én genoeg privé. Op vakantie naar een camping is eerlijk waar tot vorig jaar voor mij onbekend terrein. Ik ben nog steeds een “newbie”. Gaat de stacaravan groot genoeg zijn? Krijgen we er alle spullen in? Is er een lekkere bakker in de buurt? Is alles wel mooi verzorgd en wat voor mensen komen en er nog?

Gezien ik weinig tijd had om mij voor te bereiden hadden we niet te veel verwachtingen en lieten we ons verrassen – en dat is al helemaal niet mijn ding. Slechts 2,5u rijden van ons thuis. Niet zo heel ver van Trier. Heel hoog op de berg, met een uitzicht om U tegen te zeggen vonden wij camping Warsberg. Het weer zat ook nog eens mee, we kwamen toe in een stralende zon. We waren wat vroeg dus de kids leefden zich meteen uit in de grote buitenspeeltuin, die hoorden we even niet meer. En het leek wel speciaal voor ons, dat aangrenzend restaurantje met zonneterras én uitzicht op de speeltuin. In minder dan 5 minuten viel alle stress van ons lijf en was het puur genieten. Ons gezinnetje, quality time.

Op vakantie met Vacansoleil

Vorig jaar beleefden we in Zwitserland ons eerste Vacansoleil reis, dat was een grote meevaller. De combinatie van vrijheid, de natuur, omgeving ontdekken en de aangename camping had ons meer dan bekoort. Wij hebben nooit eerder “actieve” vakanties gedaan maar nu de kids groter worden is dat zeker iets dat op ons lijstje staat. En daarvoor is de vrijheid van de caravan de ideale uitvalsbasis.

We hadden dit jaar een caravan met 3 slaapkamers en de keuken/woonruimte leek wel dubbel zo groot in vergelijking met vorig jaar. En om mijn ‘luxe’ in te wilgen, mét lakens én handdoeken. Bovendien perfect gelegen, op het einde van een rij stacaravans lag ons exemplaar, direct aan een padje richting alle faciliteiten.

Vrijheid op een camping vakantie mag je ruim nemen. Niet alleen bepalen wij ons ritme, voor Mathis en Amélie een zee van plaats voor de step tochtjes, om tikkertje te spelen en om bloempjes te plukken. En voor mama? Tijd om te genieten van te kijken naar mijn mini’s én van dat zonnetje.

Zo veel te beleven

De camping heeft zo veel te bieden dat ik zonder overdrijven wild enthousiast was bij mijn terugkeer. Er is een zwembad – perfect onderhouden trouwens – voor de kids. Oh ja, iedere dag gingen we zwemmen. Mathis bewees er dat hij zonder bandjes kon zwemmen en Amélie ging van de glijbaan alsof het niets was. De speeltuin is de moeite, vooral het aangrenzend restaurantje! Het eten was er bovendien ook nog eens lekker, simpel maar lekker. Meer heb je soms niet nodig. Je hebt er een minigolf baan, voetbal terrein en Ping Pong tafels.

Je hebt er donuts (heel belangrijk voor mijn mini’s want op vakantie is dat hun ontbijtje) en ontbijtkoeken. En de camping is dé perfecte uitvalsbasis voor tal van mooie uitstappen. Een kleine wandeling breng je richting de Rodelbaan, inclusief een pannenkoeken huisje. Ik ga zeker en vast terug, camping Warsberg heeft ons meer dan aangenaam verrast én een topweek bezorgd.

We zijn praktisch iedere dag op pad gegaan. Zo veel te beleven, zo verwonderlijk mooi. In een volgend blog postje vat ik alles van de omgeving samen en droom ik terug weg bij onze mooie week vakantie.

En ja, dat zijn vaak de mooiste vakanties. Die waar je verrast wordt, waar de natuur je overvalt én de tijd samen kostbaar wordt, daar waar je herinneringen maakt en liefde overheerst.

Check alle details van camping Warsberg hier.

Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil

2 gedachten over “Wij gingen op vakantie met Vacansoleil – TIP

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: