Wintertijd #gezelschapsspelletjes # monopoly

Dat Mathis graag gezelschapsspelletjes speelt had ik al eens eerder geschreven, dat hij niet tegen zijn verlies kan ook (lees hier). Tegenwoordig is hij meer in de ban van samen een spelletje spelen dan ooit ervoor. Hij kan ervan genieten om nog voor het slapen gaan, samen een spelletje te spelen. Onze nieuwste dagelijkse (als het van hem afhangt toch) entertainment? Monopoly

In de ban van Mario

In de week vraagt hij echt iedere dag om een spelletje te spelen, wat quality time en voor hem de ideale ontspanning na een dagje school. Heel vaak spelen we dan samen maar nee, ik heb daar niet altijd evenveel zin in. Maar hem zien genieten, maakt veel goed. Het is mij een raadsel hoe hij Mario kent zonder enige game console in huis, maar die mini’s lijken tegenwoordig alles snel te ontdekken. Mario is duidelijk hip en Mathis was ook heel blij met zijn Monopoly game edition van Mario. Je merkt in alles dat hij grote stappen vooruit gaat in het eerste leerjaar en dus ook dat vele van zijn leuke gezelschapsspelletjes hem niet meer konden entertainen. Hoog tijd voor de next step. En wie is er nu niet fan van Monopoly?

Monopoly fun

Deze versie van Monopoly is echt ideaal voor Mathis zijn leeftijd. Met muntjes zoals in het game & dus geen briefjes geld, de bekende Mario vrienden & het gevecht tegen Bowser. Het is even aanpassen voor mij, zeker als je de ‘oude’ monopoly gewoon bent maar dit is echt een heel leuk spel om met jongere kinderen te spelen. Bovendien duurt het spel ook niet zo lang als de ‘echte’ versie, je speelt tot de Bowser kaarten op zijn, wat zorgt dat de mini’s hun concentratie niet verliezen.

De oude bekenden zoals de gevangenis, start, vrij parkeren en ‘straten’ kopen, komen terug. Amélie heeft ook al een paar keer meegedaan, ze snapt niet alles maar vindt het wel leuk om te kunnen gooien, haar prinses (want ja wij mogen niet met de prinses spelen!) te laten vooruitgaan én om centjes af te snoepen van ons. Ja dan lukt het goed om te tellen tot 3 of meer.

monopoly

De uitdaging

De uitdaging in ons verhaal blijft vooral om deelnemers duidelijk te maken dat deelnemen belangrijker is dan winnen, ook voor Monopoly.

Hoe herken je een mini die niet tegen zijn verlies kan?

Het bordspel vliegt van tafel: Check

Je mini staat in tranen omdat iemand die een Bowser kaart heeft, niet ‘goed’ heeft gegooid: Check

Je mini loopt minstens 1x boos weg van tafel: Check

De dobbelstenen worden niet doorgegeven of net heel erg hard doorgegooid naar de volgende speler: Check

En oh wee als je durft zeggen dat iemand anders die echt gewonnen is, heeft gewonnen: Check

We nemen het er allemaal graag bij. Dit Monopoly spel is echt een heel erg leuk spel, laat hem nadenken, ook strategisch. Een grote aanrader! En trouwens te koop in alle mogelijke speelgoedwinkels en online.

monopoly monopoly monopoly monopoly

3 gedachten over “Wintertijd #gezelschapsspelletjes # monopoly

  1. Ik heb monopoly eerlijk gezegd nooit leuk gevonden, haha. Duurt naar mijn idee te lang. Wel vind ik het leuk om mijn eigen spellen te bedenken.

    1. duurt normaal altijd wel lang idd, maar deze versie gelukkig niet 🙂 Hier is een “einde”. Vind lange spelletjes ook wel leuk. Eigen spellen? Wauw, creatief!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: