zecchino d'oro

Zecchino d’oro

De zomer is nog niet zo lang in ons land, eindelijk kunnen we genieten van wat zomers weer, van korte rokjes en open schoenen. Van onze zonnebril op onze neus en wat zonnen. En toch, in ons hoofd zitten we al geregeld in winter modus. Al die nieuwe kleertjes, al die leuke schoenen, al die hebbedingetjes. Hoog tijd om mijn wintermodus boven te halen want de nieuwe collecties zien er weer op en top uit.

Een goede schoen is erg belangrijk voor kindjes. Die kleine voetjes moeten nog groeien en er gaat niets boven een stevige schoen om voldoende steun te geven. Dat niet alleen, een goede schoen helpt geurtjes te voorkomen, geeft stabiliteit, geeft vrijheid. Vanaf het moment dat kindjes de eerste stappen zetten, is een degelijke schoen het eerste dat je op je aankoop lijstje moet zetten.

Waar moet je op letten?

  • Ga naar een gespecialiseerde schoenenwinkel tijdens de eerste levensjaren. Zij meten steeds de voetjes van je kindjes na zodat de schoen niet alleen perfect zit, maar zodat je ook even kan ‘genieten’ van de schoen zodat er wat ‘groeipotentieel’ is.
  • De schoen dient goed aan de voet te sluiten en mag dus nergens te los zitten of te veel spannen. Het kind moet de schoen comfortabel vinden. Dus mama’s, mooi alleen is niet voldoende….
  • Het is belangrijk om naar een goede hielversterking te kijken. Deze mogen nauwelijks of niet indrukbaar zijn.  Zo gaan de voetjes minder de neiging hebben om naar binnen of buiten te kantelen.
  • De tenen moeten vrij kunnen bewegen omdat ze tijdens de gang voor stabiliteit moeten zorgen. Daarom is het belangrijk dat de teenruimte zowel in de breedte als in de hoogte voldoende ruimte biedt.
  • Met een goede sluiting wordt er stabiliteit gecreëerd. Een vetersluiting en een velcrosluiting zijn de beste sluitingen omdat deze sluitingen goed aan te trekken zijn zodat de voet niet uit de schoen kan slippen.
  • Om te zorgen dat de huid nog kan ademen wordt er aangeraden dat de binnenkant van de schoen uit soepel leer of een ademende stof gemaakt is. Zo blijft de mobiliteit van de voet beter, wordt er schimmelinfecties vermeden en verdwijnen zweetvoeten.
  • Bij kinderen in volle groei en ontwikkeling zijn hakken af te raden.

Zecchino d’oro

één van mijn favoriete merken voor mijn mini’s. Met meer dan 50 jaar ervaring en met Italiaanse roots verwacht je niets dan mooie schoenen en goede kwaliteit.

Deze winter gaat Amélie voor haar eerste botje en Mathis heeft de perfecte schoen voor onze D-day op 17/9.

 

zecchino d'oro zecchino d'oro zecchino d'oro

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: