De niet zo perfecte mama in mezelf

Ik moet het toegeven, ik ben niet altijd perfect en zeker niet altijd de perfecte mama. Soms ben ik niet in de mood, heb ik tijd voor mezelf nodig, heb ik te weinig geduld of ben ik bezig met iets anders of …. Reden genoeg om mezelf soms even te willen afsluiten van mijn gezinnetje, als is dat makkelijker gezegd dan gedaan. 

Niet zo perfecte mama

Een mama in 2016 heeft veel te verduren, een (full)time job, een gezin, sporten tegen de kilo’s, vriendinnen en familie bezoekjes en meestal ook nog een hobby. Neem mezelf als voorbeeld: fulltime job, webshop, blog, mama van 2 en momenteel een huwelijk aan het voorbereiden. Uhu, for real. Je zou voor minder soms eens een mindere ‘mama dag’ hebben en liefst van al in je bed kruipen om eens 24u lang te slapen – zonder gestoord te worden. Jammer maar helaas, de tijd tikt verder en zo ook wij. Presteren, nog harder presteren en als je denkt aan de limiet te zitten, net nog dat stapje verder gaan.

En dan kom je thuis, met 2 super enthousiaste kids. Die mama de hele dag gemist hebben, die willen knuffelen, aandacht willen & vooral willen spelen, die niet altijd even goedgezind zijn, die wenen of zeuren. Terwijl jij eigenlijk gewoon strike wilt gaan liggen. Herkenbaar? En toch denken we te weinig aan onszelf, rushen we van links naar rechts, buigen we ons in 4 richtingen om toch maar op tijd te zijn, hun geen 5 minuten te lang te moeten missen.

Maar zo nu en dan denk ik foert.

Dan vergeet ik even de “perfecte” mama in mezelf.

  • Zet ik de tv aan en ga ik samen met de kids strike.
  • Kook ik geen verse groentjes en vlees, nee dan haal ik gewoon een lekker bakje frietjes.
  • Dan speel ik niet, maar leer ik hun zelfstandig spelen.
  • Dan kom ik niet tussenbeide in hun ruzie’s, maar laat ik het hun zelf oplossen.
  • Krijgen ze eens een avondje geen bad, maar lossen we dat de volgende ochtend wel op
  • Gaan ze super vroeg naar bed want ‘het is al kei laat en hoog tijd om te slapen’

En het allerbeste moment om terug die perfecte mama te worden? Drop ik ze bij omi, mammie of potie, nemen mn hubby to be en ik ons valiesjes en zijn we een nachtje op hotel. Weg van de wereld, relax time en me-time. Om nadien terug de perfecte mama te zijn. Al moet ik eerlijk bekennen dat dit slechts 2x per jaar voor komt, het energie geeft voor een volledig half jaar.

Hebben jullie niet zo perfecte mama momentjes?

mama mama mama mama

2 gedachten over “De niet zo perfecte mama in mezelf

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: