Zomerkampen

April zijn we weeral, tijd vliegt oh zo cliché maar oh zo waar. En april wilt zeggen dat de zomervakantie om de hoek komt piepen en dat wilt voor de mama’s zeggen: tijd om te plannen. 8 weken moeten gevuld worden. 8,5 weken om correct te zijn. Als je met 2 fulltime werkt en niet in het onderwijs staat, moet je je beste planningskills bovenhalen.

En net zoals in veel gezinnen is dit mama haar taak. En dus ben ik in volle voorbereiding van de kampjes. De kids gaan heel veel van mammie naar omi naar potie. Ja, zelfs de overgrootmoeder zorgt nog voor de kids – al een geluk dat we hun hebben. Maar daarnaast is het leuk om hun toch ook in de vakantie iets bij te brengen en dus op kampje te sturen. Mathis is volop in de ridderfase dus hij heeft alvast een rode ridderkamp gekozen én ook het tenniskamp staat al genoteerd.

In mijn zoekttocht naar kampen ben ik tal van leuke organisaties tegengekomen, alvast tijd gespaard voor jullie 🙂

Naast de vele grotere organisaties biedt iedere gemeente ook tal van leuke kampen aan, bij ons is het zelfs zo geregeld dat er voor- en na-opvang is, want dat is voor de meeste kampen een moeilijk punt. Wij hebben vorig jaar zelfs verlof moeten nemen om Mathis op kamp te kunnen sturen, kan je je dit inbeelden? Gewoon om hem een leuke week sport met zijn vriendjes te kunnen aanbieden.

  • Ideekids: Van 3 tot 12 jaar kan je terecht bij Ideekids voor de geweldigste kampjes. Alle kampen zijn in verschillende thema’s gestoken en plezier gegarandeerd. De sterkte van Ideekids zijn volgens mij vooral de monitoren. Ze krijgen een degelijke opleiding, er is voldoende aanwezigheid, structuur en kennis aanwezig om zelfs de kleinste van de schrik af te helpen en een leuke week te bezorgen. Je vindt de kampen van Brugge tot Gent en Wemmel. Enorm grote keuze aan thema’s.
  • Wakasa: Wakasa is te gek. Mathis gaat hier zijn Rode ridderkamp volgen. Hij vraagt mij echt iedere week wanneer het kampje gaat starten en hij is thans niet zo een enthousiasteling als het op nieuwe situaties aankomt. Alles zit hem in de thema’s, zeker voor kleine kindjes belangrijk om een verhaal te kunnen schetsen wat een ‘kamp’ nu eigenlijk inhoudt. Hij vraagt zich dus af of hij een zwaard gaat maken en of er spoken zullen zijn.
  • Kazou -Cm: Mathis is nog een beetje te klein, maar ikzelf heb niets dan goede herinneringen aan mijn CM vakanties. Een groepje jongeren van jouw leeftijd die samen naar een leuke plaats gaan en tal van leuke activiteiten doen. Zodra hij oud genoeg is ben ik ervan overtuigd dat hij hier de zomers van zijn leven gaat beleven.
  • Sporta: Een super uitgebreid assortiment aan kampen & dagkampen. De locaties zijn verspreid over Vlaanderen. Van dans kampen tot piraten kampen tot sport kampen. Een enorm groot aanbod.

Er zijn zoveel mogelijkheden en uiteindelijk moeten wij moeders blij zijn dat wij onze kinderen de mogelijkheid kunnen bieden om deel te nemen aan een kamp, om nieuwigheden te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en om te gaan met nieuwe – ongekende – situaties. Het kan alleen hun leven maar verruimen of is dit enkel een gevoel om jezelf goed te praten??

Zomerkamp

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: